Eenvoudige overwinning Onstwedder Boys

Op Sportpark De Boskamp had Onstwedder Boys zaterdagmiddag weinig moeite met laagvlieger Nieuw Balinge. De ploeg uit Drenthe, die nog maar één punt heeft behaald, verloor kansloos met 5 – 0. Op de ranglijst staan de Boys nu zesde met 19 punten. Nieuwe koploper is WVV dat met 5 – 0 van SCN wist te winnen.

In de opstelling van Onstwedder Boys is deze middag één verrassende naam te vinden. Harm Visser, normaal middenvelder, staat vandaag in het doel. Eerste keeper Rein Koudstaal  is wegens ziekte afwezig, terwijl Mark Meijer wegens een blessure niet kan spelen. Een primeur is het niet, want Visser heeft een paar seizoenen geleden ook al eens het doel van de Boys verdedigd.

De wedstrijd begint met een grote kans in de eerste minuut voor Gerko Scheper. Hij stuit echter op keeper Gerard van Zwol. Na een nerveus begin van de thuisclub is het na tien minuten spelen wel raak. In het strafschopgebied wordt een overtreding op Gerko Scheper gemaakt, waarna scheidsrechter Nieboer de bal op de stip legt. Gerwin de Wijk schiet de bal vervolgens in de linkerhoek binnen: 1 – 0. Onstwedder Boys speelt slordig in de eerste helft. Het veld werkt ook niet mee, want de bal stuit af en toe alle kanten op. Nieuw Balinge kan nauwelijks gevaarlijk worden. Verdedigend ziet het er wel aardig uit bij de gasten, maar aanvallend is er weinig van de ploeg uit Drenthe te zien. Na 35 minuten spelen komt Onstwedder Boys op 2 – 0. Keeper van Zwol tast helemaal mis bij een hoge bal, waarna Sem Nieuwenhuis eenvoudig kan scoren. Even later wordt het ook 3 – 0. Gerko Scheper gaat op links goed door. Zijn schot wordt door een verdediger van Nieuw Balinge van richting veranderd en zo is ook van Zwol opnieuw geklopt. In de slotfase krijgt Jari Folkers van Nieuw Balinge nog geel na een stevige overtreding op Harm Visser.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld. Onstwedder Boys probeert via Jarno Sterenborg en Gerwin de Wijk de score op te voeren, maar beide keren staat de sluitpost van Nieuw Balinge in de weg. Na tien minuten spelen wordt het er wel gescoord door de thuisclub. Gerko Scheper brengt Anne Wilzing aan de linkerkant in stelling. Zijn schot wordt verkeerd beoordeeld door van Zwol, die zo opnieuw de bal uit het net kan halen: 4 – 0. Nieuw Balinge probeert via een paar vrije trappen nog gevaar te stichten. Een poging van Chris Schutte gaat naast terwijl een inzet van Gerjan Koekoek door Harm Visser nog net tot corner wordt verwerkt. Een kwartier voor tijd wordt het vijfde doelpunt gemaakt. Invaller Bert Jan Wilzing zet vanaf links voor, waarna Gerko Scheper bij de tweede paal de bal eenvoudig binnen kan tikken. Scheidsrechter Nieboer, die een makkelijke middag heeft, hoeft geen extra tijd bij te trekken en fluit na 90 minuten spelen voor het einde.

Onstwedder Boys speelt dinsdag 8 maart een inhaalwedstrijd in Nieuwlande tegen SCN. Komende zaterdag staat een uitwedstrijd tegen koploper WVV op het programma.

Opstelling: Harm Visser, Nick Wagenaar (Michel Beikes), Elmar Bijl, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk (Ricardo Buitelaar), Gerben Meems, Jarno Sterenborg (Bert Jan Wilzing), Sem Nieuwenhuis, Gerko Scheper (Mart Wilzing) en Anne Wilzing.
Scheidsrechter: Dhr. L. Nieboer  (Assen)