Uit de bestuurskamer januari 2017

Beste sportvrienden en vriendinnen,

Allereerst de beste wensen voor 2017! Hopelijk brengt ons dit veel gezondheid en sportief succes.
Over sportief succes had onze jeugdteams niet te klagen. Maar liefst 4 kampioenschappen in de najaarsreeksen. Jo 13-1, Jo 11-2, Jo 11-3, Jo 9-2 zijn eerste in hun competitie geworden. Keurig gedaan jongens en meiden. Jo 13-2, Jo11-1 en jo-9-1 zijn op de tweede plaats geëindigd wat ook een felicitatie waard is. Voor de teams die het niet is gelukt om kampioen te worden is er in de voorjaarreeksen een nieuwe kans. Veel blijven trainen en goed je best doen, dan komt het goed.
Het is op dit moment winterstop en dus zijn er geen wedstrijden.
Voor het eerste elftal is de eerste seizoenshelft redelijk verlopen. Met een 5e plaats op dit moment kan er nog volop naar boven worden gekeken. Een periodetitel zou mooi zijn en behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Als de 4 geblesseerde terugkomen wordt de concurrentie weer groter en zal het nivo verder opgekrikt moeten kunnen worden door onze trainer Fokke de Jonge, die overigens volgend jaar trainer wordt van vv Sellingen.
Een deel van het 1e elftal neemt op dit moment deel aan het Indoor Soccer toernooi in Winschoten en onze jongens hebben inmiddels, via 2 voorrondes zich geplaatst voor de finaleavond welke op 6 januari gehouden wordt.
Voor het 2e elftal is het eerste competitiedeel wat stroever verlopen. Mede door blessures en het afstaan van spelers aan het eerste hebben zij lang niet altijd met hun vaste groep kunnen spelen wat de resultaten niet positief hebben beïnvloed. Zij bezetten op dit moment een negende plaats.
Het derde elftal bezit op dit moment een keurige 4e plaats. Volhouden mannen!!
De eerste aanzet tot het aanpakken van de kantine is gegeven. Zoals iedereen heeft kunnen zien zijn de gordijnen inmiddels opgehangen en dit geeft direct al een heel andere sfeer. Ook is er een nieuwe geluidsinstallatie geplaatst. De verdere aanpassingen zullen komende maanden zijn beslag krijgen.
Ook het schilderwerk vordert gestaag. Alle rotte plekken zijn inmiddels hersteld en de grondverf is aangebracht. Komend voorjaar zullen alle kozijnen afgelakt worden waarna het er weer keurig verzorgt uitziet. Met dank aan onze sponsor SW vastgoedverbetering die het herstel- en schilderwerk uitvoert.
De supporterscommissie heeft weer een succesvolle actie gehouden door de verkoop van kerst- en suikerbroden die door de jeugdleden aan de man zijn gebracht. De opbrengst was prima en iedereen die meegeholpen heeft hartelijk dank hiervoor. Mede door deze acties kunnen wij de contributie laag houden.
Het terrein van de Boskamp is door de vrijdagmorgengroep winterklaar gemaakt en ziet er ook keurig uit. De complimenten die wij krijgen van bezoekers stimuleert ons toch om het ook zo te houden. Dus een oproep aan iedereen: Als je rommel ziet liggen, pak het even op en gooi het in de prullenbak. Zo heeft iedereen het wat makkelijker en draagt elk zijn steentje bij om het sportpark netjes te houden. Dit geldt zeker ook voor de kleedkamers. Wees zuinig op spullen van een ander. Ook bij uitwedstrijden. Zie je zaken die kapot zijn meldt het ook zodat wij het kunnen repareren.
Er zijn vier nieuwe sponsoren bereidt gevonden om vijf jeugdteams in nieuwe tenues te steken.
Zandhandel en transportbedrijf HH v/d Velde uit Nieuwe Pekela, Loon- en grondverzetbedrijf van der Wal uit Blijham, Dijkman Electrotechniek uit Onstwedde en Bouwbedrijf Terfehr uit Rhede (Duitsland). De tenues worden na de winterstop verwacht. Hiermee zijn de meeste teams inmiddels voorzien van onze nieuwe kledinglijn en speelt nu bijna de hele vereniging in onze nieuwe tenues.

Tot slot wil het bestuur jullie uitnodigen voor de nieuwjaarsvisite die gehouden wordt op 14 januari om 19:30 uur in de kantine.

Verder rest mij iedereen te bedanken voor het vele werk dat is gedaan op welke manier dan ook.

Namens het bestuur,
René Jonker