Vertrouwenscontactpersoon

Het bestuur heeft besloten een vertrouwenscontactpersoon aan te stellen. Al vrij snel na dit besluit vonden we Ane Vermaat bereid deze functie op zich te nemen. Leden en/of ouders van jeugdleden kunnen de vertrouwenscontactpersoon inschakelen bij het signaleren van of het verkrijgen van adviezen omtrent ongewenst gedrag.

wpid-wp-1448705401872.jpegAne Vermaat is woonachtig aan de Dorpsstraat 9 te Onstwedde en bereikbaar onder het volgende telefoonnummer: 06-50824815. Zijn e-mail is:  avermaat@gmail.com. Onder dit bericht kan via het contactformulier direct contact opgenomen worden met Ane Vermaat.

Ongewenst gedrag is in het algemeen elk gedrag van een ander persoon dat de klager sociale, psychische en/of fysieke schade toebrengt en dat maatschappelijk en objectief gezien ook als ongepast, hinderlijk, kwetsend of bedreigend ervaren mag/kan worden. Voorbeelden daarvan zijn: pesterij, bedreiging, discriminatie en seksuele intimidatie.

De taken van de vertrouwenscontactpersoon zijn:

  • een luisterend oor bieden
  • adviseren over volg- en vervolgacties
  • bijstaan tijdens gesprekken · bemiddelen
  • zoeken naar geschikte oplossingen
  • eventueel doorverwijzen naar hulpinstanties
  • assisteren bij klachtenprocedures en/of het doen van aangifte
  • (preventief) voorlichting geven

Een ieder kan een beroep doen op de vertrouwenscontactpersoon voor vragen, vermoedens, meldingen, klachten en aangifte met betrekking tot ongewenst gedrag.  De vertrouwenscontact- persoon is hiervoor het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging. De betrokkene(n) moet(en) in de eerste plaats in vertrouwen een verhaal kwijt kunnen en worden opgevangen in verband met emoties die daarbij een rol kunnen spelen.

 

Stuur een mail: avermaat@gmail.com