Onstwedder Boys wint Kanaalstreekderby

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp de wedstrijd tegen SJS met 3 – 0 gewonnen. Bij rust stond het 1 – 0 voor de Boys, die door dit resultaat zijn geklommen naar de vierde plaats in de ranglijst.

In de eerste helft komt Onstwedder Boys met wat geluk op voorsprong. Na een kwartier spelen wordt de bal door een speler van SJS ongelukkig in het eigen doel gewerkt. SJS is in de eerste helft de meest gevaarlijke ploeg, waarbij zowel paal en lat worden geraakt. De beste kans krijgt Jan Springer, die een strafschop niet weet te benutten. Zijn inzet gaat naast. De Boys hebben geluk dat scheidsrechter Rutgers de bal niet nog een keer op de stip legt als Sven Jaegers een tegenstander in het strafschopgebied aantikt.

In de tweede helft is Onstwedder Boys de betere ploeg. Na een mooie aanval zet Ties Bruining voor en kan Sem Nieuwenhuis, die op het middenveld de geblesseerde Elmar Bijl uitstekend vervangt, binnen tikken: 2 – 0. Een kwartier voor tijd wordt het 3 – 0 als opnieuw Nieuwenhuis scoort. Dit keer rond hij een voorzet van Anne Wilzing fraai af. 

 

 

 

 

 

 

Onstwedder Boys wint zo voor het eerst sinds vier duels weer een wedstrijd en speelt komende zaterdag opnieuw thuis. Dan is SCN op De Boskamp de tegenstander. De ploeg uit Nieuwelande staat momenteel op de derde plaats.