Gelijkspel tegen hekkensluiter SC Scheemda

image

Jan Huls tikt de bal tergend langzaam het doel in.

De wedstrijd tussen Onstwedder boys en SC Scheemda is zaterdagmiddag geëindigd in een 2 – 2 gelijkspel. Voor de bezoekers betekende dit resultaat hte punt in de competitie.

Scheemda begint goed aan de wedstrijd en zet in het begin druk. Het is echter Onstwedder Boys dat in de openingsfase de eerste kans krijgt. Een schot van Harm Jan Wilzing gaat net voorlangs. Aan de andere kant wint Jeroen Engelage een duel met Nanne Huiges en uit kansrijke pOsitie schiet ook hij naast. Er wordt door beide teams veel strijd geleverd, waardoor er veel overtredingen zijn en er weinig kansen ontstaan. Na twintig minuten ziet Peter Orsel een volley over het doel van keeper Rik Elzer verdwijnen. In de eerste helft is Onstwedder Boys verder alleen nog gevaarlijk via twee corners. Eerst wordt een hoekschop van Peter Orsel door Gerko Scheper over gekopt, kort daarna is het opnieuw Orsel die een hoekschop neemt en dit keer kopt Scheper de bal hard tegen de lat.

In de tweede helft komt het eerste gevar van de kant van Scheemda. Brian Drevel ziet zijn inzet via een been van één van de Onstwedder spelers net naast het doel gaan. Na tien minuten spelen komt Scheemda toch op voorsprong. Een aanval wordt door Jarik Bleeker van dichtbij doeltreffend afgerond. Onstwedder Boys dringt daarna aan, maar is erg onnauwkeurig in de opbouw. Rutgert Tipker schiet na een kwartier spelen op de paal en even later schiet Taco Koudstaal van dichtbij over.

Tien minuten voor tijd komt Onstwedder Boys op gelijke hoogte. Een voorzet van de ingevallen Jelle de Vries komt voor de voeten van Harm Jan Wilzing, die de keeper van Scheemda in de verre hoek weet te passeren: 1 – 1. Vijf minuten later is het routinier Jan Huls, die eveneens net binnen de lijnen is gebracht, die in het strafschopgebied alert reageert en de 2 -1 binnen tikt. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt Scheemda een strafschop, als Nick Wagenaar binnen de 16-meter zijn tegenstander onderuit haalt. Scheidsrechter Nijboer kan niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Yorick Wessels schiet vervolgens de bal onhoudbaar achter keeper Rein Koudstaal, waardoor de eindstand 2 – 2 wordt. Door dit resultaat staat Onstwedder Boys op de negende plaats met negen punten uit zeven wedstrijden.