Gelijkspel voor Onstwedder Boys tegen laagvlieger Nieuw Balinge

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Nieuw Balinge met 1 – 1 gelijk gespeeld. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Omdat koploper CSVC voor het eerst dit seizoen verloor is het bovenin de poule erg spannend. Onstwedder Boys staat op een gedeelde derde plaats met twee punten minder dan CSVC en Vitesse ’69.

In de eerste helft wordt door beide ploegen vaak de lange bal gehanteerd. Kansen zijn er wel voor zowel Nieuw Balinge als de Boys, maar gescoord wordt er niet.  Kort na rust komt de thuisploeg op voorsprong. Uit een corner kan Richard Kats simpel binnen koppen: 1 – 0. Halverwege de tweede helft wordt het gelijk als een vrije trap van Harm Visser door Gerko Scheper in het doel wordt gekopt: 1 – 1.

In de slotfase krijgt Nieuw Balinge nog een strafschop die echter door Rein Koudstaal wordt gestopt. Zo blijft het 1 – 1 in een matige wedstrijd. Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Tiendeveen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Keeper Rein Koudstaal stopt een penalty als laatste actie van de wedstrijd. Foto Freerk Moorlag.