Gelijkspel voor Onstwedder Boys

Op een zonovergoten Sportpark De Boskamp slaagden Onstwedder Boys en De Fivel er niet in de 165 toeschouwers te boeien. In een wedstrijd waarin weinig kansen voor beide ploegen waren werd niet gescoord en zo moesten beide teams zich tevreden stellen met één punt.

In de eerste minuut moet De Fivel al wisselen. Niels Ronde verstapt zich en moet met een enkelblessure naar de kant. De eerste echte kans is voor de ploeg uit Zeerijp als Stefan Groenwold vanaf links de bal op het doel schiet, maar Rein Koudstaal brengt redding. Even later kopt Gerben Meems de bal over uit een voorzet van Peter Orsel. Ook Chris Strockmeijer wordt door Orsel vanaf de rechterkant in stelling gebracht, maar zijn kopbal gaat naast. De grootste kans in de eerste helft is voor Gerben Meems als hij goed reageert op een foute terugspeelbal van één van de verdedigers van De Fivel. Meems omspeelt keeper Kuizenga, maar ziet zijn inzet naast gaan.

In de tweede helft wordt De Fivel wat gevaarlijker, zonder dat Onstwedder Boys echt in de problemen komt. Een corner voor de Boys zorgt voor verwarring in het strafschopgebied van de ploeg uit Zeerijp, maar zowel Sven Jaegers als Chris Strockmeijer zien hun inzet geblokt door spelers van De Fivel. Jacob Havinga krijgt namens de gasten nog een mogelijkheid, maar zijn inzet wordt door Rein Koudstaal onschadelijk gemaakt. De Boys komen in de slotfase niet verder dan een kans voor Chris Strockmeijer, die uit een voorzet van Jan Huls net naast kopt. Onstwedder Boys komt nog een keer goed weg als Havinga aan de andere kant lijkt te scoren, maar scheidsrechter Kuipers buitenspel constateert en fluit. Zo eindigt even later de wedstrijd in 0 – 0.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit tegen Boerakker. De wedstrijd begint om 14:30 uur.