Groen Geel te sterk voor Onstwedder Boys

Door Jan Hidde Wilzing – Onstwedder Boys heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. In Groningen werd met 1 – 0 verloren van Groen Geel. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd slaagde de ploeg uit Groningen er in om te scoren.

Groen Geel is één van de titelkandidaten in de Derde Klasse C. In de selectie van Groen Geel spelen twee spelers met ervaring in het betaalde voetbal, waaronder Shkodran Metaj die in het verleden bij FC Groningen heeft gevoetbald. Bij Onstwedder Boys begint de licht geblesseerde Sem Nieuwenhuis op de bank.

Al snel in de wedstrijd ziet het publiek op Sportpark Corpus Den Hoorn dat het deze middag eenrichtingsverkeer wordt. In de eerste vijftien minuten voetbalt Onstwedder Boys nog aardig mee, maar daarna wordt de ploeg van trainer Harold Molanus op de eigen helft vastgezet. Onstwedder Boys wordt gedwongen de lange bal te spelen, maar dit levert weinig op. Op een corner na is de ploeg amper in de buurt van het doel van Groen Geel geweest. De ploeg uit Groningen creëert wel een aantal mogelijkheden, maar de bal wordt of geblokt of door Rein Koudstaal gestopt. Zo wordt de rust bereikt met een 0 – 0 tussenstand.

In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde.  Groen Geel is veel aan de bal en bepaalt het tempo. De verdediging van Onstwedder staat goed. Marcel Paans en Sven Jaegers vormen wederom een sterk centraal duo. Onstwedder Boys komt goed weg als Groen Geel een bijna niet te missen kans krijgt, maar slechts de paal raakt. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd wordt de wedstrijd alsnog in het voordeel van de thuisclub beslist. Een voorzet vanaf links wordt van richting veranderd en komt voor de voeten van Rik Slomp, die vervolgens beheerst binnen schiet. Onstwedder Boys kan ook in de slotfase niet gevaarlijk worden en zo blijft het bij deze kleine nederlaag.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen Aduard, dat vandaag met 3 – 0 wist te winnen van Mamio. De wedstrijd op Sportpark De Boskamp begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis, Gerben Meems, Harm Visser, Rutgert Tipker, Mart Wilzing, Jarno Sterenborg (Bert Jan Wilzing) en Anne Wilzing (Sem Nieuwenhuis).