Negenklapper Onstwedder Boys dames

Met het damesteam van Onstwedder Boys gaat het dit jaar nog niet zo heel goed. Waar vorig jaar vrijwel alles werd gewonnen, is het nu op een niveau hoger toch nog echt puntjes sprokkelen. De dames staan voorafgaand aan de wedstrijd op de 10e plek en er werd gespeeld tegen Angelslo die op plek 12 helemaal onderaan staat.

Op het wedstrijdformulier werd al gauw duidelijk dat het vandaag een wedstrijd zou worden tussen de jonge gretige fitte speelsters van Onstwedde waarbij de oudste speler vandaag 20 was, tegen een team met veel ervaring want van de twaalf spelers waren er bij Angelslo maar liefst zeven 30+ers.

Onstwedde begon met de volgende 11 speelsters in de basis: Kirsten vd Meent, Jacquelien Maarsingh, Jolien Meinds, Wubbina Hids, Agnes Bruggers, Marjan Schuitema, Anita Wilzing, Elien Wubs, Laura Bruggers, Lotte Huls en Nadine vd Laan. Op de bank begonnen vandaag: Nathalie de Haas Lisanne Fissering, Melissa Hulzebos en Janine Vegter. Doordat enkele speelsters met een lichte blessure kampten deden Lotte en Jolien vandaag met ons mee, die ’s ochtends ook al een wedstrijd hadden gespeeld met de C1.

We begonnen gelijk goed aan de wedstrijd. Na een mooie aanval via Nadine en Elien kwam de bal bij Lotte die rustig bleef en de 1e goal van de wedstrijd binnenschoot. Niet veel later kwam de volgende kans voor Lotte, na een mooie steekpass van Nadine kon ze alleen op de goal af, maar oog en oog met de keeper schoot ze de bal net langs de verkeerde kant van de paal.
Onstwedde was veel beter en er werden veel kansen gecreëerd. Na een voorzet van Elien tikte de laatste man van Angelslo de bal met haar hand weg. De daaropvolgende penalty werd door Lotte netjes in de hoek geschoten. Na de 2-0 werd er al snel gescoord door Nadine. Helaas werd deze goal door scheidsrechter Aartsma afgekeurd wegen buitenspel.

Angelslo kwam er bijna niet aan te pas de eerste 30 minuten van de wedstrijd. Maar door een te zacht ingespeelde pass in de verdediging van Onstwedde kon de spits van Angelslo toch de aansluitingstreffer maken. Vlak voor rust wist Onstwedder Boys toch nog op 3-1 te komen door wie anders dan de pas 14 jarige Lotte Huls. Nadat Lotte vorig seizoen door een vervelende blessure een jaar lang was uitgeschakeld is dit jonge talent weer helemaal op haar oude niveau terug.

In de rust was coach Mete Akpinar nog niet tevreden. Bij balbezit moesten we het veld veel breder houden, zodat we het de dames van Angelslo die het toch al niet van hun loopvermogen moesten hebben, het nog moeilijker konden maken. Vlak na rust werd het al snel 4-1 door een goed afstandsschot van onze andere jonge spits Nadine vd Laan. Agnes Bruggers maakte vlak daarna de 5-1 nadat ze op vrijwel identieke wijze als Nadine de bal van afstand in de kruising schoot. De 6-1 werd weer door Lotte gemaakt.

Op een enkel afstandsschot na had onze keepster Kirsten vandaag een rustige middag. Dit kwam doordat het hele team goed speelde en bijna alle ballen werden al op het middenveld heroverd. Ook de verdediging onder aanvoering van onze andere youngster Jolien Meinds stond de 2e helft als een huis. Na enkele wisselingen binnen het team kwam Laura op de 10 positie te spelen. Gelijk haar eerste balcontact op deze positie was een mooie steekpass op Nadine die iedereen er op snelheid uitliep en haar 2e goal van de middag wist te maken.
Nadine had de smaak goed te pakken en maakte daarna ook nog de 8-1 na een mooie actie. De laatste goal van deze middag werd gemaakt door Melissa Hulzebos die in november de overstap van de b1 jongens naar de dames heeft gemaakt, en nu haar 1e doelpunt bij de senioren heeft gemaakt.

Met deze 9-1 overwinning hebben de dames inmiddels weer aansluiting met de middenmoot. Tot de winterstop mogen we nog 2x de wei in. We hopen dat we deze goede lijn doorzetten en dat we de komende periode nog wat puntjes binnenhalen.

Statistieken:

Doelpuntenmakers: Lotte Huls 4x, Nadine van der Laan 3x, Agnes Bruggers 1x, Melissa Hulzebos 1x

Toeschouwers: 73