Onstwedder Boys 2 zegeviert over Hoogeveen

Door David Bots – Na twee verregende zaterdagen met wisselend resultaat, mocht het tweede elftal nu aantreden op een aangename zaterdag. Tegenstander is de VV Hoogeveen. De Drenten hebben net zoals Onstwedde al twee wedstrijden achter de rug, beide resulterend in een gelijkspel tegen sterke tegenstanders. Hoewel vorig jaar Onstwedde eenmaal zegevierde en eenmaal de bovenliggende partij was in eigenhuis, was het dus gewaarschuwd.

Onstwedde had een zware week achter de rug. De donderdagtraining was zo zwaar, dat een bepaalde speler was afgehaakt. Daarnaast was sterkhouder Hendrik Scholtens op proef bij een Londense topclub. Daarentegen kreeg het tweede beschikking kwalitatieve impulsen van de gastspelers.

Toen scheidsrechter Peter de Jong floot voor het begin van de wedstrijd, was het duidelijk dat Hoogeveen ook nu weer een aanvallend ingestelde ploeg was. Vanuit scoutingswerkzaamheden van leider Kruize, was al aangegeven dat de nummer 10 een gevaarlijke speler was. Nanne ‘stofzuiger’ Huiges had de taak om deze speler onschadelijk te maken.
Ondanks het verdedigende werk van Huiges en de rest van de verdediging bleek er toch een mannetje over te zijn. De Hoogeveners bleken met vier man in de voorhoede te spelen. Dit leverde een aantal gevaarlijke situaties op, waarna een tactische verandering in de opstelling ervoor zorgde dat deze aanvallende impulsen verminderd werden.
Het aanvalsspel van Hoogeveen bleek dus minder te worden, maar ze bleven nog wel extreem gevaarlijk in de corners. Hoewel Onstwedde geen slechte koppers heeft, bleek Hoogeveen altijd gevaarlijk te zijn in de hoekschoppen. Onstwedde kreeg daarentegen nauwelijks corners en moest dus gevaarlijk worden vanuit het veldspel. Dit gebeurde vooral via Gerwin de Wijk, die de bal net over het doel lobde.

Doordat beide teams elkaar daardoor in evenwicht lieten, gingen ze met 0 doelpunten naar de kleedkamer. Normaal is het dan tijd voor tactische aanpassingen, echter was iedereen nu wel tevreden over hoe het spel verliep. Een wissel was er wel. Aanvallende middenvelder Alex Streuding verliet het basiselftal vanwege naweeën van zijn griep. Sion Bleker kwam er voor hem in. Dit zorgde ervoor, dat Geoffrey Aartsma van rechtermiddenvelder een plek doorschoof.

In de tweede helft waren de boys de bovenliggende partij. Ondanks wisselingen aan de zijde van Hoogeveen, konden ze hun spel uit de eerste helft niet voortzetten. Onstwedde daarentegen kwam steeds aanvallender te spelen. Regelmatig schoven Abel Jan Huiges en Sion Bleker door naar voren. Laatstgenoemde passeerde in de tweede helft zelfs een tweetal van Hoogeveen op de achterlijn. Dit deed hij uit een onmogelijke situatie via een draai. Er zijn nog geen woorden uitgevonden om de schoonheid van deze actie te beschrijven.

Inmiddels was ook verdediger Rick Wakker aangekomen op Sportpark de Boskamp. Hij was later omdat hij oppasverplichtingen had. Om in het veld te komen voerde hij een klassieke truc uit. Door te praten en op de dug-out te tikken, maakte hij de leider zo geïrriteerd, dat het alleen de vraag was wie er gewisseld moest. De blijdschap was er toen ook wanneer linksback David Bots aangaf te willen wisselen.

Voordat Wakker een bal aanraakte stond het inmiddels 1-0. Spits Fokke Kramer scoorde zijn eerste van het seizoen op aangeven van Aartsma. De tweede goal kwam op naam van Bert Jan Wilzing. Hij scoorde nadat Sion Bleker de bal voorgaf. Het was daarna weer aan Kramer om de bal als laatste het doel in te schieten weer op aangeven van Aartsma.
Aanstaande zaterdag is het tweede vrij. Op 28 oktober mogen ze aantreden tegen de koploper uit Beilen, Fit Boys. Het vorige seizoen waren de Onstweddenaren tweemaal kansloos tegen ze. Het is te hopen, dat het nu anders is.

Opstelling: Wouter Spaans, Gerjan Kruiter, Nick Wagenaar, Abel Jan Huiges, David Bots (’70, Rick Wakker), Geoffrey Aartsma, Nanne Huiges, Gerwin de Wijk, Alex Streuding (’45, Sion Bleker), Bert Jan Wilzing, Fokke Kramer