Onstwedder Boys 3 wint zakelijk van Wildervank

Op zaterdag 15 april stond het derde elftal een wedstrijd te wachten tegen Wildervank 3. Tegenstander Wildervank zit in een moeilijke periode en staat daardoor laatste in de 6e klasse S. Onstwedde daarentegen behaalde 10 punten in de laatste 5 wedstrijden. Onder leiding van speler-leider Sjoerd Schaap gingen de volgende mannen het veld in:

René Jonker, Erik Beikes, Alex Streuding, Arjan Uil, Hendrik Scholtens, Arjan Wubs, Wubbe Prins, Johan Nijboer, Mark Schurink, Fokke Kramer en Harm-Jan Kuper

Onstwedde wist wat het moest doen. Door de uitgebreide tactische bespreking voor de wedstrijd kwamen de Onstweddenaren goed uit de startblokken. In de vierde minuut werd er zelfs al gescoord. Vanaf de zestien meter schoot Wubbe Prins met een bekeken schot de bal strak in de kruising. De vaste bezoekers van Sportpark De Boskamp zullen verwachten dat het een punter was, maar nee. De keeper was kansloos en zo scoorde Prins ‘back-to-back’ voor het derde. Ondanks enkele kansen van Onstwedde scoorde Wildervank de 1-1 in de 15e minuut. De bal kwam uit een corner en kon niet weggewerkt worden en zodoende lag de bal achter doelman Jonker.
Wat volgde was een rommelige wedstrijd. Wildervank speelde zwak, maar ondanks dit spel kon Onstwedder Boys niet tot goedlopende aanvallen komen.
Twee minuten voor rust ging de thuisploeg alsnog met een goed gevoel de rust in. Harm-Jan Kuper passte de bal terug naar Prins en die verlegde het spel direct naar de andere kant van het veld. Hierdoor kwam Fokke Kramer volledig vrij te staan en hoefde hij alleen nog om de keeper heen.

In de rust pleegde de leider enkele wissels. Marthijn Bruggers kwam erin voor Arjan Wubs en Sjoerd Schaap verving Mark Schurink.

In de tweede helft begon Onstwedde direct scherp. Een voorzet van Kramer kwam op de borst van de inlopende Schaap, maar hij dicteerde de bal net langs de linkerpaal. Een paar minuten later was de scherpte ineens verdwenen. Een speler van Onstwedde liep tegen scheidsrechter Waalkens op. Wat beduusd werd het spel stilgelegd en daardoor was er even wat tijd om de scheidsrechter weer op te lappen.
Toen scheidsrechter Waalkens de wedstrijd weer in gang floot, was het Kramer die in de 51ste minuut scoorde. Na een loeihard schot van Schaap op de lat, viel de bal bij Kramer die nog flink wat kunst- en vliegwerk moest uithalen om de bal in het doel te schieten. Met deze 3-1 was de wedstrijd wel gelopen. Het tempo ging flink achteruit en er werden steeds meer fouten gemaakt aan beide zijden. In de 65ste minuut was het Streuding die via de rechterzijde kon opstomen en een zuivere voorzet gaf. Kuper en Kramer stonden beide vrij om de bal in te schieten. Uiteindelijk was het Kuper die de bal achter de Wildervankster keeper schoot.
Na dit doelpunt konden beide teams niet meer echt gevaarlijk worden. Lichtpunt voor het derde was nog wel de rentree van Ernst-Jan Bakker. Na veel blessureleed mocht hij het veld weer betreden. Hij kwam erin voor Scholtens. Even later kwam ook Schurink weer in het veld. Hij verving Kuper.
In de 75ste minuut was er toch nog een domper voor Onstwedde. Wildervank scoorde de 4-2 uit een hoge voorzet.

Met de eindstand 4-2 floot de scheidsrechter af en konden beide teams weer de kleedkamer in. Het derde van Onstwedder Boys staat nu op een vierde plek. De komende weken staan er loodzware wedstrijden op het programma. Komende zaterdag tegen de nummer 2: Westerlee 3. De dinsdag daarop de aankomende kampioen: Wagenborger Boys 2. En de zaterdag daarop tegen de nummer 3: VVS 4.