Onstwedder Boys herbstmeister na 3-0 winst op SVBO

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag de laatste thuiswedstrijd van 2018 gewonnen. tegen SVBO werd het 3 – 0 voor de Boys, na een ruststand van 2 – 0. Omdat CSVC niet in actie kwam, staat de ploeg van Richard Streuding nu alleen bovenaan.

Op de overwinning viel niets aan te merken. Onstwedder Boys was de betere ploeg en net als de vorige twee wedstrijden weten de aanvallers het net weer te vinden. De topscorer in de 4e klasse E, Nick Klinkenberg, kwam niet in het stuk voor en werd deze middag door Sven Jaegers aan banden gelegd. Rutgert Tipker scoort het eerste doelpunt van de Boys, na een prima pass van Gerko Scheper. Tipker is ook dichtbij een tweede doelpunt, maar zijn inzet komt tegen de paal. SVBO is één keer gevaarlijk in de eerste helft. Een schot vanaf de rand van de 16-meter wordt door Rein Koudstaal uit de hoek getikt.

Voor rust wordt het 2 – 0 voor Onstwedder Boys als Harm Visser uit een corner van Anne Wilzing helemaal vrijstaand de bal in het doel kan koppen. Na rust blijft Onstwedder Boys aandringen. Een voorzet van Ties Bruining komt bij Anne Wilzing, die een tegenstander uitkapt en binnen schiet: 3 – 0. Daarmee is de wedstrijd beslist. SVBO lukt het niet om nog gevaarlijk te worden, zodat Rein Koudstaal verder een rustige middag heeft.

Anne Wilzing juicht liggend na de 3-0. Foto Freerk Moorlag.

De competitie wordt op 9 februari hervat, als het weer dat tenminste toelaat. Onstwedder Boys speelt dan een uitwedstrijd tegen Vitesse ’63, dat met één punt minder op de tweede plaats staat.