Onstwedder Boys pakt punt in slotfase

Door Jan Hidde Wilzing – Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen Amicitia VMC uit Groningen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd stond het 2 – 0 voor de gasten, maar dankzij twee treffers van Chris Strockmeijer werd de eindstand 2 – 2. Gezien het speelbeeld was de puntendeling ook terecht.

Al na twee minuten spelen krijgt Onstwedder Boys een goede mogelijkheid,. Gerben Meems kan uit een vrije trap van dichtbij de bal op het doel koppen, maar keeper Mark Timmer van Amicitia kan redding brengen. Na een kwartier spelen weet Timmer een inzet van Rutgert Tipker uit de hoek te plukken en even later reageert de keeper goed op een inzet van Peter Orsel. Na 25 minuten spelen komt Amicitia op voorsprong. Een vrije trap kan door de geheel vrijstaande Jelmer Preenen van dichtbij worden binnen gekopt: 0 – 1. Een snelle aanval over links van Amicitia brengt Daniël Beerlings in stelling, maar zijn inzet gaat over het doel van Onstwedder Boys. Vijf minuten voor rust is het opnieuw Tipker die op het doel van Amicitia schiet. Timmer reageert prima en tikt de bal uit de hoek. Vlak voor rust kopt Chris Strockmeijer uit een corner van Elmar Bijl net naast.

In de tweede helft is het Onstwedder Boys dat veelvuldig de aanval zoekt. De Boys falen echter in de afwerking en in de meeste gevallen is Timmer het eindstation. Na tien minuten spelen in de tweede helft wordt een fraaie aanval van de ploeg uit Groningen door verdediger Stephan Arkema naast gekopt. Een overtreding van Nick Wagenaar binnen de 16-meter op de snelle Cees Jan Diepeveen levert een strafschop op voor Amicitia. Deze wordt vervolgens door Otto Mekel benut.

Onstweddder Boys krijgt in het laatste kwartier nog mogelijkheden om de spanning terug te brengen. Gerko Scheper raakt de lat en Jelle de Vries schiet van dichtbij de bal recht in de handen van keeper Timmer. Vlak voor tijd scoort Chris Strockmeijer toch nog de 1 – 2. Hij weet bij de tweede paal een voorzet van dichtbij in het doel te schieten. In de extra tijd reageert Strockmeijer vervolgens goed op een iets te korte terugspeelbal van de Groningers. Mark Timmer wil de bal wegschieten, maar schiet de bal tegen Strockmeijer aan, die vervolgens de bal eenvoudig in het doel kan tikken. De goed leidende scheidsrechter Bouw uit Peize fluit even later voor het einde van de wedstrijd.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit tegen De Fivel. In Zeerijp wordt om 14.30 uur afgetrapt.