Onstwedder Boys vecht zich naar punt in Hoogeveen

Door David Bots – Het tweede elftal van Onstwedder Boys mocht op zaterdag 10 februari voor het eerst in 2018 aantreden voor een competitiewedstrijd. De bestemming was Hoogeveen. Vorig seizoen werd hier nog gewonnen door een werelddoelpunt van Rick Wakker en ook in het begin van deze competitie werd van de mannen van v.v. Hoogeveen gewonnen.

Leider Kruize had al op tijd een compleet elftal op de been weten te krijgen. Echter werd een speler ziek, moest een ander toch werken en was het toch nog niet zeker of Bart Bruggers er op tijd bij kon zijn. Dit op tijd zijn, kwam vanwege de uiterst vroege aanvangstijd van de wedstrijd. Om 11.30 moesten de mannen aanwezig zijn op Sportpark Bentinckspark. Er moest dus om 9.50 vertrokken worden.

Eenmaal op het sportcomplex was duidelijk (en eigenlijk ook vanzelfsprekend) dat het tweede moest spelen op het hoofdveld, waarbij de tribunes capaciteit boden aan ruim 6.000 mensen (de wedstrijd was net niet uitverkocht). Een spektakelstuk moesten beide partijen dus op de kunstgrasmat brengen. Echter gebeurde dat niet aan de kant van Onstwedde. Het was erg rommelig en ballen werden net zo snel verspeeld als FC Groningen dat deed tegen Feyenoord. Hoewel FC Groningen de nul hield in de eerste helft, lukte Onstwedde dat niet. Al binnen 10 minuten werd er gescoord uit een vrije trap. Keeper Spaans dook als een ware Kenneth Vermeer onder de bal door. Twee inschattingsfouten zorgden ervoor dat de vingertoppen tegen de bal zaten, maar een hele meter eronder. De aanvallers van Hoogeveen konden de bal daarna simpel binnentikken. Ook het tweede tegendoelpunt stond snel op het scorebord. Door twee individuele fouten (zoals betrokkenen het zelf noemden) stuiterde de bal net iets over Rick Wakker heen en precies hetzelfde gebeurde bij Nick Wagenaar. Het kunstgras was debet aan het hoge gestuiter van de bal en hierdoor kon de spits alleen af op keeper Spaans en scoren. Gebeurde er dan niets aan de andere kant van het veld? Zeker, echter waren de spitsen van Onstwedde niet zo effectief als die van Hoogeveen. Vooral Jelle de Vries zag zijn doelpogingen stranden. Daardoor gingen beide teams met een 2-0 ruststand de kleedkamers weer in.

In de rust was er vooral het besef dat er vandaag toch echt iets te halen viel. Helaas moest Marthijn Bruggers gewisseld worden vanwege fysieke ongemakken, maar vond hij in Anne Wilzing een goede vervanger. Toch had het niet veel gescheeld of Wilzing had zich verslapen. Luc Nieuwenhuis kwam hem voor vertrek ophalen, maar Wilzing was nog niet van bed af.

Toen de tweede helft weer begonnen was, bleef Onstwedde onder druk staan van Hoogeveen. Het waren dan ook de Drenten die kansen bleven genereren. De grootste bleef echter onbenut. Na het voortrekken van de bal schoot een speler tegen zijn eigen speler aan die op de doellijn stond. Even later gebeurde ongeveer hetzelfde aan de zijde van Onstwedde. Jelle de Vries schoot echter tegen een tegenstander aan waardoor de bal net niet over de lijn ging. Inmiddels had good old Hendrik Scholtens het veld verlaten. Na een botsing met de tegenstander was de linksback niet meer in staat verder te gaan. Voor hem kwam Luc Nieuwenhuis.
Hierna volgde het ‘Onstwedders Kwartiertje’, kans op kans volgde voor de ploeg. Echter kwam het eerste doelpunt niet uit een spelsituatie, maar uit een strafschop. Jelle de Vries werd naar beneden getrokken en dus gaf de scheidsrechter Onstwedde de kans om de aansluitingstreffer te maken. Gerwin de Wijk schoot Onstwedde onberispelijk naar de 2-1. Kansen volgden daarna nog voor De Vries, Wilzing, Scheper en Wagenaar. Uiteindelijk was het in de 89ste minuut Anne Wilzing, op voorgeven van Berjan Scheper, die de bal in het net werkte.

Uiteindelijk een benauwd gelijkspelletje voor de Onstwedders. Voor het eerst dit seizoen behaalden de mannen uit Onstwedde een resultaat in een uitwedstrijd. Voorgaande uitwedstrijden werden allemaal verloren, maar nu ging er eindelijk een punt mee naar huis.
Er gebeurde echter nog iets bijzonders na de wedstrijd. Iets waar analisten zoals Kenneth Perez schande van spraken. Drie spelers gingen in plaats van naar huis naar de McDonalds, naar het schijnt voor een McKroket. Het is nu aan leider Kruize of deze spelers uit de selectie worden gezet. Donderdag volgt namelijk een gesprek.
Volgende week is er een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 VVS. Eerder in het seizoen werd in Oostwold kansloos verloren. Het is dus tijd voor revanche.

Opstelling: Wouter Spaans, David Bots, Nick Wagenaar, Rick Wakker, Hendrik Scholtens (50’ Luc Nieuwenhuis), Geoffrey Aartsma (64’ Bart Bruggers), Nanne Huiges, Gerwin de Wijk, Marthijn Bruggers (46’ Anne Wilzing), Jelle de Vries, Berjan Scheper