Onstwedder Boys verder Protos Weering toernooi

Onstwedder Boys is er afgelopen zaterdag in Borger in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi Protos Weering. De ploeg uit Onstwedde eindigde achter Valthermond op de tweede plaats in de poule. Komende woensdag is de tweede ronde. Dan spelen de Boys in Dalen.

Honderd teams verdeeld over twintig poules en twintig sporthallen. Dat is de formule van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. Zo werd er afgelopen zaterdag in twintig sporthallen afgetrapt. De nummers 1 en 2 van alle poules gaan door, evenals de beste tien nummers drie. De wedstrijden duren 25 minuten.

In Borger wordt de eerste wedstrijd gewonnen van Gieten. Na een voorsprong van 2 – 0 (doelpunten Sem Nieuwenhuis en Sven Jaegers) en 3 – 1 (doelpunt Harm Visser), komt Gieten nog terug tot 3 – 3. In de laatste minuut weet Sem Nieuwenhuis de 4 – 3 te scoren. De tweede wedstrijd tegen Buinen wordt onnodig verloren met 2 – 1. In de slotfase scoort Sven Jaegers het enige doelpunt uit een penalty.

Tegen Valthermond (zondag tweedeklasser) wordt goed gespeeld. Marcel Paans brengt de Boys op voorsprong, waarna Valthermond twee keer het net weet te vinden. In de laatste minuut bezorgt Sem Nieuwenhuis met een fraaie solo de Onstwedders nog een punt. Eindstand: 2 – 2.

De laatste wedstrijd tegen Borger moet gewonnen worden om verder te komen. En dit lukt. Marcel Paans scoort twee keer, waarvan één keer fraai uit een vrije trap. Borger doet nog iets terug, maar in de slotfase zorgt Sven Jaegers voor de beslissing en wordt het 3 – 1.

Komende woensdag speelt Onstwedder Boys dus in Dalen. Tegenstanders zijn Dalen, Rolder Boys (beide zijn zondag tweedeklassers), De Weide (uit Hoogeveen) en Bergentheim. Er wordt in Dalen om 18.00 uur afgetrapt.