Onstwedder Boys verliest laatste competitiewedstrijd

Onstwedder Boys heeft het seizoen afgesloten met een 4 – 0 nederlaag tegen Zuidhorn. Op het kunstgras ging het in de eerste helft gelijk op en werd het verschil door de thuisclub in de tweede helft gemaakt. Door dit resultaat is Onstwedder Boys met 31 punten op de elfde plaats geëindigd en moet het via de nacompetitie proberen om in de derde klasse te blijven.

Voor Onstwedder Boys stond deze middag niet veel meer op het spel. Zuidhorn daarentegen had nog een kleine kans op het kampioenschap en kon in ieder geval nacompetitie veilig stellen om op die manier in de tweede klasse terecht te komen.

In de eerste helft krijgt Onstwedder Boys één grote mogelijkheid, maar Sem Nieuwenhuis weet oog in oog met de keeper van Zuidhorn niet te scoren. Op slag van rust wordt het 1 – 0 voor de thuisclub via een doelpunt van Ruben Buursema. Onstwedder Boys slaagt er in de tweede helft nauwelijks in om gevaar te stichten en na de 2 – 0 door Stefan Smit is de wedstrijd beslist. Corné Zuidema en Jaap Jacobs weten in het laatste kwartier de stand op te voeren naar 4 – 0.

Door een 2 – 0 overwinning op WVV is Helpman uiteindelijk kampioen geworden. Zuidhorn, Groen geel en The Knickerbockers spelen nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Mamio en WVV zijn gedegradeerd.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys in de eerste ronde van de nacompetitie thuis tegen Foarut uit Menaldum. In de vierde klasse B werd Foarut derde en pakte de tweede periodetitel. De wedstrijd op Sportpark De Boskamp begint om 14.30 uur. Bij winst gaan de Boys door naar de tweede ronde, bij verlies is degradatie naar de vierde klasse een feit.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Marcel Paans, Gerben Meems, Michel Beikes, Lars Bekker (Robin Smit), Harm Visser (Sven Jaegers), Rutgert Tipker, Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing en Jarno Sterenborg (Berjan Scheper).

Gele kaart: Marcel Paans
Scheidsrechter: Dhr. J. Boers (Emmen)