Onstwedder Boys verliest van koploper

20151107 Onstwedder Boys VVK

07.11.2015 – Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp tegen koploper VVK uit Groningen niet voor een stunt kunnen zorgen. De gasten zegevierden met 1 – 0 in een wedstrijd waarin de ploeg van Fokke de Jonge een helft lang met een man meer speelde, maar dit overwicht niet in kansen en doelpunten kon uitdrukken.

Na vijf minuten spelen komt het eerste gevaar van de ploeg uit Groningen. Chris Lunter schiet de bal echter over het doel van de Boys. Onstwedder Boys krijgt aan de andere kant ook een mogelijkheid. Gerben Meems gaat op links goed door, maar schiet eveneens over. Even later ziet Meems een schot gestopt door keeper Korné Boekholt. De beste kans in de openingsfase is voor Nanne Huiges die na een corner de bal uit de kluts voor de voeten krijgt, maar naast schiet. Na een half uur spelen wordt VVK gevaarlijker. Het is opnieuw Lunter die dichtbij een doelpunt is, maar zijn kopbal gaat naast. Even later is het wel raak als een voorzet vanaf de rechterkant voor de voeten van Nico de Jonge komt, die van dichtbij de 0 – 1 weet te maken.

Scheidsrechter Snippe uit Hollandscheveld moet regelmatig fluiten voor overtredingen, wat resulteert in gele kaarten voor Gerben Meems (tackle) en Chris Lunter (vasthouden). In de slotfase van de eerste helft weet Boekholt een schot van Harm Jan Wilzing te keren, terwijl voor VVK Thomas Koekkoek net over schiet. Op slag van rust slaat de vlam in de pan als Tim Kingma van VVK natrapt na een duel met Peter Orsel. De scheidsrechter kan niet anders doen dan Kingma uit het veld sturen.

In de tweede helft weet Onstwedder Boys maar zelden gebruik te maken van de man meer situatie. Er gaat in de opbouw veel mis aan de kant van de Boys, terwijl VVK met Lunter in de spits steeds dreigend is in de counter. De beste kans is voor Gerben Meems die na een uur spelen vrij voor de keeper komt, maar Boekholt weet de inzet van Meems knap te verwerken tot corner. Lunter krijgt nog een uitgelezen mogelijkheid om te scoren als hij keeper Rein Koudstaal omspeelt, maar vervolgens wordt gestuit door Sven Jaegers. Scheidsrechter Snippe laat echter gewoon doorspelen, tot ongenoegen van de ploeg uit Groningen.

VVK speelt de wedstrijd slim uit in de slotfase, waarbij Onstwedder Boys wel probeert aan te vallen, maar geen grote mogelijkheden meer krijgt. Zo eindigt de wedstrijd in 0 – 1. Onstwedder Boys blijft door dit resultaat een middenmotor. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Niekerk op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur.