Onstwedder Boys verslaat Tiendeveen

In een aantrekkelijk duel heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag op De Boskamp verdient met 3 – 1 gewonnen van Tiendeveen. Bij rust was het al 1 – 0 voor de ploeg van trainer Richard Streuding. Door dit resultaat staan de Boys nu op een gedeelde tweede plaats, twee punten achter koploper Vitesse ’63.

Onstwedder Boys had in de eerste helft al ruim afstand moeten nemen van Tiendeveen. Tot drie keer toe werd de paal geraakt. Al na vijf minuten komt de eerste kans voor de Boys. Anne Wilzing wordt aangespeeld, omspeelt zijn tegenstander en schiet de bal tegen de paal. Kort daarna raakt Harm Visser ook de paal uit een direct genomen vrije trap. Na ongeveer 20 minuten spelen wordt het toch 1 – 0 voor Onstwedder Boys. Gerko Scheper schiet op het doel, de keeper houdt in eerste instantie de bal tegen, maar in de rebound scoort Anne Wilzing. Daarna komt Tiendeveen beter in het spel en krijgt ook een aantal mogelijkheden. De gevaarlijke spitsen Yusf Ucan en Ismael Ucan weten echter het doel niet te vinden, mede dankzij goed ingrijpen van keeper Rein Koudstaal. Harm Visser krijgt vervolgens de grootste kans om de voorsprong uit te breiden als hij zichzelf vrij speelt in het strafschopgebied van Tiendeveen, maar opnieuw staat de paal een tweede treffer in de weg. Kort voor rust ziet  Visser nog een inzet gekeerd door de keeper van Tiendeveen.

In de tweede helft is het grotendeels eenrichtingsverkeer. Tiendeveen komt er nauwelijks nog aan te pas. Na tien minuten spelen schiet Ties Bruining de bal hoog voor het doel en verschalkt zo bijna de keeper. De bal gaat net naast het doel en zo komt de ploeg uit Drenthe goed weg. Na een kwartier spelen scoort Onstwedder Boys opnieuw. Harm Visser schiet vanaf een meter of twintig en laat de keeper van Tiendeveen kansloos: 2 – 0. Kort daarna wordt Anne Wilzing op links aangespeeld en kan zo doorlopen richting het doel van de tegenstander. Ook hij laat de keeper kansloos: 3 – 0.

Anne Wilzing haalt uit voor de 3-0.

Wilzing is nog dichtbij een derde doelpunt maar zijn kopbal uit een prima voorzet van Rutgert Tipker gaat net naast het doel. Onstwedder Boys gelooft het daarna wel, maar moet wel toezien hoe Hans Bakker kort voor het einde van de wedstrijd de bal over de iets te ver voor zijn doel staande Rein Koudstaal in het doel schiet. Zo wordt de eindstand 3 – 1.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit in Emmen tegen SC Angelslo. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Sem Nieuwenhuis), Elmar Bijl, Nanne Huiges, Gerbrand Spaans, Gerwin de Wijk (Martijn Bruggers), Harm Visser, Rutgert Tipker, Gerko Scheper, Ties Bruining en Anne Wilzing (Geoffrey Aartsma).
Scheidsrechter: dhr. A. Jongeling (Groningen).