Onstwedder Boys wint met 5 – 0 van VVS

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Oostwold prima zaken gedaan. Na een 0 – 2 ruststand won de ploeg van Fokke de Jonge afgetekend met 0 – 5.

Onstwedder Boys speelt onder prima weersomstandigheden vanaf het begin met veel druk op de tegenstander. Na 25 minuten spelen wordt het 1 – 0, als Nick Wagenaar een voorzet van Peter Orsel met links binnen schiet. Kort voor rust kopt Gerko Scheper het tweede doelpunt binnen na een prima voorzet van Rutgert Tipker.

Na rust lijkt VVS terug te komen in de wedstrijd. Nanne Huiges maakt in het strafschopgebied een overtreding, waarvoor hij een gele kaart krijgt van scheidsrechter Heine. De toegekende strafschop wordt vervolgens uitstekend gestopt door Rein Koudstaal, waardoor het 0 – 2 blijft. Jan Hidde Sterenborg maakt daarna de 0 -3 na een mooie pass van Harm Jan Wilzing. Hiermee is de wedstrijd definitief beslist. De 0 – 4 wordt gemaakt vanaf 11-meter door Gerko Scheper. De scheidsrechter besluit een strafschop te geven als er in het strafschopgebied een overtreding wordt gemaakt op Jan Huls. In de slotfase scoort Taco Koudstaal het vijfde doelpunt. Hij kan uit een corner de bal bij de tweede paal binnen tikken.

Door dit resultaat staat Onstwedder Boys nu op de zesde plaats met twaalf punten uit acht wedstrijden. Komende zaterdag is op Sportpark De Boskamp koploper VVK uit Groningen de tegenstander van de Boys. De wedstrijd begint om 14.30 uur.