Onstwedder Boys wint van Corenos

Door Jan Hidde Wilzing – Onstwedder Boys heeft de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 2 – 0 gewonnen van Corenos. Op basis van de kansen die de Boys met name in de tweede helft kregen was het een verdiende overwinning.

In de eerste helft wordt door beide teams veel strijd geleverd. Er zijn veel duels en weinig mogelijkheden, waarbij de goed leidende scheidsrechter Strating uit Emmen het spel kort houdt. De beste kans in de eerste helft is voor Gerko Scheper die na zes minuten spelen de bal uit een vrije trap van Elmar Bijl keurig aanneemt en de bal op de paal schiet. Corenos krijgt even later een goede mogelijkheid als Marcel Dijkstra op links wordt aangespeeld. Zijn voorzet komt voor de voeten van Anne Jan ten Harkel, maar zijn schot wordt geblokt door Taco Koudstaal.

Tien minuten voor rust pakt Gerko Scheper de bal slim af van een tegenstander en kan doorgaan richting het doel van de ploeg uit Roodeschool. Hij wordt echter aan zijn shirt vastgehouden, hetgeen zijn directe tegenstander een gele kaart oplevert. Met 0 – 0 wordt de rust bereikt.

Na twintig minuten spelen in de tweede helft wordt Onstwedder Boys steeds sterker en krijgt ook een aantal goede mogelijkheden. Een inzet van Gerko Scheper wordt door de 18-jarige Sven Knot uitstekend tot corner verwerkt. Even later tikt Rutgert Tipker de bal net naast uit een voorzet van Gerben Meems en kort daarna wordt Nick Wagenaar uitstekend vrijgespeeld door Harm Jan Wilzing, maar hij trapt over de bal, waardoor ook deze aanval niets oplevert. De enige mogelijkheid voor Corenos is voor Germen Tamsma, die een voorzet net naast het doel van Rein Koudstaal kopt.

Tien minuten voor tijd wordt het 1 – 0 voor de Boys. Nick Wagenaar neemt snel een vrije trap en brengt Gerben Meems in stelling. Zijn voorzet wordt door Abel Jan Huiges, die net is ingevallen, uitstekend in de verre hoek gekopt. Gerben Meems is vervolgens dichtbij de 2 -0, maar treft van dichtbij de paal. In de laatste minuut gaat Gerko Scheper uitstekend door op rechts, passeert zijn tegenstander en schiet de bal prima binnen: 2 – 0. Even later fluit scheidsrechter Strating af.

Onstwedder Boys heeft nu negentien punten uit dertien wedstrijden en staat op de zesde plaats in de Vierde Klasse C. De competitie wordt in februari weer hervat.