René Jonker nieuwe voorzitter VV Onstwedder Boys

 

 

Voorzitter René Jonker van voetbalvereniging Onstwedder Boys (foto Jan Johan ten Have).

ONSTWEDDE – René Jonker is met onmiddellijke ingang de nieuwe voorzitter van voetbalvereniging Onstwedder Boys. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering stemden de leden unaniem in met de benoeming van de 48-jarige Jonker als opvolger van Luuk Bruggers, die gedurende zeven jaar de voorzittershamer hanteerde.

De gloednieuwe voorzitter is een echte clubman. De geboren Pekelder leerde het voetballen bij Damacota in zijn woonplaats. Na zijn verhuizing naar Onstwedde speelde hij bijna zijn hele actieve loopbaan bij de senioren als doelman in het vlaggenschip van Onstwedder Boys. Nadat hij stopte als eerste keeper, bleef hij nog enkele jaren actief in de lagere elftallen van Onstwedder Boys. De laatste jaren was Jonker, die in het dagelijks leven werkzaam is als projectleider bij KWS Infra in Leek, in zijn vrije tijd actief als bestuurslid van Onstwedder Boys en leider van het eerste elftal.”

Verantwoordelijkheid
“Eigenlijk acteer ik graag op de achtergrond, maar ik werd gevraagd voor deze functie en wil de verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan”, zegt Jonker. “Ik voel mij erg betrokken bij deze club en wil graag mijn bijdrage leveren aan het wel en wee van Onstwedder Boys in de toekomst. Eigenlijk stap ik in een gespreid bedje, de club is gezond en er liggen niet direct heel grote uitdagingen. Ik wil graag een toegankelijke voorzitter zijn voor iedereen binnen onze vereniging. Een eensgezinde club waar sportiviteit en prestatie dicht bij elkaar liggen, dat is wat ik voor mij zie.”

Opvolger van Luuk Bruggers.   

Jonker volgt Luuk Bruggers op. Bruggers vond het na een periode van zeven jaar tijd voor fris bloed met nieuwe ideeën aan het hoofd van de vergadertafel. “Ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan maar doe nu met even veel plezier een stapje terug. Ik doe mijn hele leven al veel bestuurs- en vrijwilligerswerk naast mijn drukke baan als medewerker grond en gebiedsontwikkeling bij Prolander. Nu ik halverwege de vijftig ben, wil ik iets minder hooi op mijn vork nemen en wat meer vrije tijd.”

Bruggers is content met zijn opvolger: “René Jonker is al vele jaren zeer betrokken bij het wel en wee van onze club. Hij is kundig en sociaal betrokken, een betere opvolger had ik mij niet kunnen wensen. Ik wens hem heel veel succes als voorzitter en vele mooie jaren bij deze prachtige vereniging.”