Voorbeschouwing Onstwedder Boys – Foarut

Zaterdagmiddag wordt de eerste ronde van de nacompetitie gespeeld. Onstwedder Boys is gekoppeld aan Foarut uit Menaldum in Friesland. Op Sportpark De Boskamp begint de wedstrijd om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. E. Wieringa uit Klazienaveen.

De Boys zijn dit jaar als elfde geëindigd in de derde klasse C. Geen slechte prestatie in een zware poule met veel goede tegenstanders. In totaal werden er 31 punten gehaald, het meerendeel in de thuiswedstrijden. In totaal werd er negen keer gewonnen, waarvan zeven keer op De Boskamp. De onderste twee teams, Mamio en WVV, zijn gedegradeerd, terwijl de nummers tien, elf en twaalf via de nacompetitie mogen proberen om zich te handhaven in de derde klasse. Topscorers dit seizoen waren Sem Nieuwenhuis en Jarno Sterenborg. Beide scoorden tien keer. In totaal scoorde Onstwedder Boys 47 keer, waarbij de 11 – 0 overwinning tegen Mamio de meest opvallende uitslag was. Trainer Harold Molanus heeft de laatste wedstrijden te maken gehad met schorsingen en blessures. Luc Nieuwenhuis en Bert Jan Wilzing zijn zaterdag wegens blessures afwezig.

Foarut is een vierdeklasser uit Menaldum (of Menaam, zoals de Friezen zeggen). Menaldum is een dorp dat ligt tussen Leeuwarden en Franeker. De ploeg is in de vierde klasse B op de derde plaats geëindigd en wist de tweede periodetitel te veroveren. De ploeg scoorde het afgelopen seizoen 62 doelpunten en was daarmeee de productiefste ploeg in de poule. Topscorers zijn de 26-jarige Erik Terpstra en de twee jaar oudere Evert Telenga. Beide spelers wisten 17 keer het het te vinden. Foarut won 14 van de 22 wedstrijden in de competitie. Trainer is David Elmendorp die aan zijn tweede seizoen in Menaldum bezig is. Een blik in het archief leert ons dat Foarut nog nooit in de derde klasse heeft gevoetbald en de laatste jaren telkens in de vierde klasse actief was.

Iedereen is zaterdagmiddag van harte welkom op Sportpark De Boskamp. De regels voor de nacompetitie zijn simpel: Wie wint gaat door naar de volgende ronde en voor de ploeg die verliest is het dus gelijk afgelopen met de nacompetitie.