Onstwedder Boys effectief in Veenhuizen

Onstwedder Boys heeft vandaag een goed vervolg gegeven aan de goede seizoenstart van vorige week, 7-0 winst op Smilde’94. Vandaag moest er uit een heel ander vaatje getapt worden in en tegen Veenhuizen. Waar Veenhuizen over de hele wedstrijd gezien een licht veldoverwicht had, gingen de Boys er met de drie punten vandoor. Waar Veenhuizen maar weinig echte kansen creëerde, wist Onstwedder Boys de kansen die het kreeg wel om te zetten in doelpunten.

Door Harm Jan Wilzing

Op een nat en druilerig “Sportpark achter de Molen” in Veenhuizen was het de thuisploeg die het fanatiekst uit de startblokken schoot, met veel pressie naar voren en met af en toe goed positie spel werden de Boys terug gedrongen op eigen helft. Echter tot grote kansen leidde dit niet, het bleef bij twee voorzetten die gevaarlijk voor het doel van Koudstaal langs scheerden, maar er geen veenhuizenaar was om de bal het laatste zetje te geven.

Na een kwartier had Onstwedder Boys de boel beter onder controle, en liet zich wat meer zien op de vijandelijke helft. En waren er mogelijkheden voor Robert de Vries en Gerwin de Wijk, deze schoten werden eenvoudig een prooi voor de doelman van Veenhuizen. In de 35e minuut was het dan wel raak, de weer fitte Peter Orsel haalde vanaf randje zestien prima uit, en de bal belandde via de binnenkant van de paal weer in het speelveld, waar de goed spelende Robert de Vries er als de kippen bij was om de 0-1 op het scorebord te zetten. Net voor de thee waren er nog een tweetal kansen voor de Onstwedders, volley Gerwin de Wijk net naast, en na een prachtige steekbal van diezelfde de Wijk gleed Gerben Meems de bal net naast de verkeerde kant van de palen.

Na de rust was het weer Veenhuizen dat de boventoon voerde, het had meer balbezit, en kreeg in de 54e minuut een geweldige mogelijkheid, maar keeper Koudstaal redde uitstekend door met een uiterste krachtsinspanning de bal net over de deklat te tikken. Drie minuten later was het aan de andere kant wel raak, na een goede uitbraak aan Boys zijde was het Peter Orsel die de bal strak voorlangs speelde, waar Robert de Vries koelbloedig met links binnenschoot.

Iets later was er uit een vrije trap nog een goeie kopbal van Chris Strockmeijer, maar de goalie van Veenhuizen redde bekwaam. Ook Rein Koudstaal moest nog een keer reddend optreden. In de 86e minuut was er nog een grote kans voor Veenhuizen, maar de bal ging net naast. In de spelhervatting hierop was het Robert de Vries die alleen op de keeper afging, zijn schot belandde echter in de handen van de doelman. Toch werd er nog gescoord in het “gevangenis” dorp, Gerben Meems legde de bal na een goede actie over links panklaar voor invaller Erik Broesder, die de bal onder de doelman doorschoot.

Een prima overwinning dus voor de mannen van trainer Fokke de Jonge, zes punten uit twee duels, tien doelpunten voor en nog geen tegendoelpunt is de seizoenstart dus prima te noemen. Volgende week treden de oranjehemden thuis aan op sportpark “De Boskamp” tegen dedegradant uit de 3e klasse Sleen, die na twee wedstrijden nog verrassend puntloos is. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.

De statistieken

Veenhuizen 1-Onstwedder Boys 1 0-3 (0-1) 35’ 0-1 Robert de Vries; 57’ 0-2 Robert de Vries; 90’ 0-3 Erik Broesder; Gele kaart : Elmar Bijl

Opstelling Onstwedder Boys: Rein Koudstaal, Elmar Bijl, Nick Wagenaar, Abel Jan Huiges,Gerbrand Spaans, Chris Strockmeijer, RutgertTipker (60’Erik Broesder), Gerben Meems, Robert de Vries, Gerwin de Wijk en Peter Orsel (82’Marc Wubs).