Uit de bestuurskamer mei ’17

Beste voetbalvrienden,

In het laatste overleg is mij gevraagd om een stuk te schrijven namens het bestuur. Het is alweer mei en het einde van het seizoen is alweer in zicht. Ik wil graag een paar onderwerpen bespreken.

Bier
Onze voorzitter heeft in zijn vorige verslag al aangestipt dat we per 1 juni 2017 zullen gaan overstappen naar Amstel Bier. Amstel is bezig om bij diverse verenigingen hun merk, plus overige zaken, aan te kunnen bieden. Wij denken met Amstel een goede partner te hebben gevonden, die ook zeker bij onze leden in de smaak zal gaan vallen.
Namens het bestuur willen wij Wieninger en dan vooral Harry Timmermans bedanken voor de zeer goede relatie en ondersteuning van onze vereniging de afgelopen jaren.
Voorzitter In het afgelopen overleg is René Jonker bereid gevonden om zich kandidaat te stellen als voorzitter van de vv Onstwedder Boys. Hij zal bij goedkeuring van de leden in november dit jaar, onze nieuwe voorzitter gaan worden. René zal de moeilijke, maar niet onmogelijke taak krijgen om Luuk Bruggers te gaan opvolgen. Tot die tijd zal onze huidige voorzitter zoals altijd, zich 100% blijven inzetten voor onze vereniging.

Kantine
In en om de kantine zijn al diverse zaken aangepakt. Te denken valt aan het schilderwerk, gordijnen etc.
Binnenkort zullen er nog meerdere zaken worden vernieuwd. Wij houden jullie op de hoogte.

Zaterdag/Zondag
Ik heb mijn hele “carrière” gevoetbald op de zaterdag en vond zelf de zondag geen optie. In mijn tijd was de zondag zogenaamd een hoger niveau, meer spelers, meer teams. Anno 2017 is de tendens anders. Volgens de KNVB zijn er diverse ontwikkelingen gaande dat het zondag voetbal op zijn retour is. Zo zou het aantal leden bij de zondagclubs hard teruglopen, minder mensen komen op zondag kijken en op zaterdag zou er geen plek meer zijn om je auto te parkeren bij de vereniging. Uit cijfers van de KNVB blijkt dat inderdaad het zondag voetbal aan het opschuiven is naar de zaterdag. Zo hebben 16,2% van de clubs die 4 jaar geleden nog alleen op zondag spelen, meerdere teams ingeschreven voor de zaterdagcompetitie. Volgens de KNVB is het aantal mannelijke senioren elftallen in de zondagcompetitie met 10,7% gedaald. Terwijl de teams op zaterdag met 7,4% zijn gegroeid de afgelopen 4 jaar.
Binnen onze vereniging is er sprake van een stabiel aantal leden en zullen wij niet op de zondag gaan spelen. Echter, de wereld veranderd en als vereniging moet je hier naar mijn mening in meegaan. De voetbalconsument wil zijn/haar vrije tijd steeds liever zelf indelen. Dit seizoen spelen de dames 7×7 competitie op de vrijdagavond. Ze spelen een najaar en een voorjaars competitie. Ik ben zelf een aantal keren op vrijdagavond wezen kijken en moet zeggen, een prima avond om te voetballen of te kijken. Op 12 mei zullen de dames vanaf 19.30 uur op onze Boskamp hun laatste competitiewedstrijd spelen en wellicht om het kampioenschap. Of de vrijdagavond een serieuze speeloptie is moeten we nog maar eens een keer bespreken, maar de tijd dat we alleen op zaterdag nog gaan spelen is wellicht voorbij.

VOG-verklaring (Verklaring omtrent het gedrag)
Binnen onze vereniging hebben we al een tijdje een vertrouwenspersoon, dhr. A. Vermaat. De volgende stap is, om VOG-verklaringen aan te vragen voor onze vrijwilligers.
NOC*NSF heeft onze vereniging de mogelijkheid gegeven om voor onze vrijwilligers, kosteloos VOG-verklaringen aan te vragen.
Wij zullen dit in fases uit gaan voeren en zullen beginnen met onze jeugdtrainers en jeugdleiders. De aanvragen worden door de secretaris klaargezet in ‘Justis’. Vervolgens, zal de vrijwilliger een mail ontvangen van Justis, dat is de ‘Ministerie van Veiligheid en Justitie’. In de mail staat duidelijk vermeld, welke stappen er moeten worden ondernomen. Een persoonlijke DigiD-code is daarvoor vereist. De VOG-verklaring zal naar het adres van de vrijwilliger gestuurd worden. Mochten er vragen en/of onduidelijkheden zijn, dan graag even mailen naar: Secretaris.oboys@hotmail.com.

Koningsdag
Nogmaals wil ik graag namens het bestuur, het Oranjecomité, de supportersvereniging en de vele vrijwilligers hartelijk bedanken voor de fantastische Koningsdag, die we samen op ‘De Boskamp’ hebben mogen beleven!

Namens het bestuur,
Arjan Huls