Boys doen zichzelf te kort in derby

Op sportpark De Slenk ontspon zich zaterdagmiddag een ware thriller. In de streekderby was Onstwedder Boys de bovenliggende partij, maar werd Mussel tot twee keer toe in het zadel geholpen. De Boys waren vooral de 2e helft dominant in hun spel en misten in de slotfase nog een penalty. In een attractieve wedstrijd werden uiteindelijk de punten gedeeld, maar in Mussel zal het puntje het meest gekoesterd worden.

In een gelijk opgaande 1e helft was het voor beide ploegen in de beginfase aftasten. Er werden op het middenveld enkele duels uitgevochten, maar een duidelijker beter voetballende ploeg kon er nog niet worden aangewezen. In de 32e minuut was het Germen Veldhuis die de bal voortrok, Gerwin de Wijk die koppend verlengde en uiteindelijk Peter Orsel die de bal onder de uitkomende doelman Rene Folkers doorschoof; 0-1 in het voordeel van Onstwedder Boys.

SVMOBO

Slechts vijf minuten later werd een Musselker middenvelder door Gerbrand Spaans misschien wel onnodig omver geduwd. Len Groeneveld nam plaats achter de bal en liet Onstwedder goalie Rein Koudstaal volledig kansloos met een knap schot in de hoek (1-1). Nadat Robert de Vries met een harde tackle nog geel op zijn naam had gekregen, werd Mussel nog één keer heel gevaarlijk. Aanvaller Wim Wubs schoof in de blessuretijd van de 1e helft de bal nipt voorlangs.

Na de rust was het Onstwedder Boys dat het spel maakte en Mussel achteruit drukte. Verdediger Chris Strockmeijer wist in geheel vrijstaande positie een vrije bal van Gerwin de Wijk bijna te promoveren tot een doelpunt. Zijn inzet verdween echter over het doel van de gastheren. In de 54e minuut lukte het ook Germen Veldhuis en Robert de Vries niet om een voorzet van Peter Orsel het doel in te werken.

Tegen de verhouding in kwam Mussel in de 63e minuut op voorsprong. Nick Wagenaar speelde de bal te kort terug op doelman Koudstaal, die in eerste instantie nog redde op een inzet van spits Lars Hemmes. In tweede instantie wist Hemmes de bal wel in het doel te tikken, waarmee hij Mussel op een 2-1 voorsprong bracht. Onstwedder Boys zocht ook na deze fikse tik alleen nog maar de aanval. Robert de Vries werd na een snelle aanval met een wilde sliding hard naar de grond gewerkt, Peter Orsel wist de voordeelsituatie niet te benutten.

In de slotfase werd Gerbrand Spaand nog naast de ingevallen Harm Visser geposteerd in de punt van de aanval. De aanvalsdrift van de oranjehemden werd in de 81e minuut eindelijk beloond. Een corner van Gerben Meems belandde voor de voeten van Erik Broesder, die de terechte gelijkmaker  voor zijn rekening nam.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd legde scheidsrechter Hein de bal terecht op de stip in het voordeel van de Boys. Hierbij dient wel te worden genoemd dat direct na het fluitsignaal voor de strafschop Chris Strockmeijer de bal alsnog in het doel werkte. Abel Jan Huiges had na een corner van Robert de Vries met een kopbal de lat geraakt, waarna er hands werd gemaakt.  Chris Strockmeijer eiste de strafschop op, maar schoot tegen de binnenkant van de paal. Onstwedder Boys zocht hierna nog tevergeefs naar het winnende doelpunt, het bleef bij een 2-2 gelijkspel.

Onstwedder Boys staat na deze ronde in de middenmoot, met een korte achterstand op de bovenste ploegen. Volgende week zaterdag 7 december speelt Onstwedder Boys om 14:30 uur thuis tegen de huidige koploper Be Quick 1887.

De statistieken

Mussel 1 – Onstwedder Boys 1         2-2 (1-1)

32’ 0-1 Peter Orsel; 36’ 1-1 Mussel; 63’ 2-1 Mussel; 81’ 2-2 Erik Broesder

Bijz.: 84’ Chris Strockmeijer mist penalty

Opstelling Onstwedder Boys: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Elmar Bijl, Chris Strockmeijer, Gerbrand Spaans, Rutgert Tipker, Erik Broesder, Gerwin de Wijk (79’ Abel Jan Huiges), Peter Orsel (75’ Harm Visser), Germen Veldhuis (64’ Gerben Meems), Robert de Vries