Boys spelen gelijk in Tiendeveen

De uitwedstrijd tegen koploper Tiendeveen leverde een 3 – 3 gelijkspel op en dus één punt. Onstwedder Boys  kwam wel knap terug van een 2 – 0 achterstand en wist zelfs in de tweede helft met 3 – 2 voor te komen. In het middelpunt van de belangstelling stond deze middag echter scheidsrechter Hessler uit Weiteveen.

De leidsman kwam pas om kwart over twee aan in Tiendeveen en floot uitermate warrig. Het leek of hij dronken dan wel niet helemaal in orde was. In de rust adviseerden de aanvoerders en leiders van beide partijen hem om de wedstrijd te staken. De scheidsrechter besloot het advies naast zich neer te leggen en gewoon verder te gaan met de wedstrijd.

In de eerste helft had Onstwedder Boys twee, misschien zelfs drie strafschoppen moeten krijgen, maar de scheidsrechter besloot telkens anders. Bij één mogelijke strafschop besloot hij op advies van de grensrechter van Tiendeveen de bal buiten het strafschopgebied te leggen, terwijl hij in eerst instantie voor een strafschop had gefloten. Tiendeveen draait om één aanvaller, Ismael Ucan. Hij is snel, sterk en behendig en voor de goal zeer effectief. Op basis van deze kwaliteiten weet Ucan dan ook twee keer in de eerste helft te scoren. Na vier wedstrijden heeft de spits van Tiendeveen nu al tien doelpunten op zijn naam staan. Kort voor rust doet Onstwedder Boys wat terug als Gerko Scheper uit een vrije trap weet te scoren.

In de tweede helft weet Onstwedder Boys de achterstand om te zetten in een voorsprong. Eerst kopt Jarno Sterenborg  uit een voorzet van Gerko Scheper de 2 – 2 binnen. Even later wordt een fraaie aanval van de ploeg van Richard Streuding door Sem Nieuwenhuis doeltreffend afgerond: 2 – 3. Balverlies van de Boys op het middenveld  leidt de gelijkmaker in. Bij de tweede paal wordt vervolgens  een voorzet door Kadir Tangor in het doel gewerkt. In de slotfase krijgen Gerko Scheper en Rutgert Tipker nog goede mogelijkheden om te scoren, terwijl ook Tiendeveen in de counter gevaarlijk blijft. De 3 – 3 is dan ook een terechte eindstand.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys weer een thuiswedstrijd. Tegenstander op De Boskamp is Wildervank, dat zaterdagmiddag met maar liefst 9 – 0 verloor van Vitesse ’63. De ploeg uit Koekange is tevens de nieuwe koploper met tien punten. Onstwedder Boys staat vierde met acht punten.