Eerste nederlaag voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden. Tegen Vitesse ’63 uit Koekange werd het 1 -4, na een ruststand van 1 – 2. Op de overwinning van de ploeg uit Drenthe viel weinig af te dingen. De Boys staan nu vijfde met zeven punten uit vier wedstrijden.

Onstwedder Boys startte prima en kreeg in de eerste minuut direct een grote kans. Gerben Meems werd op links goed in stelling gebracht en kon alleen op het doel van Vitesse af. Keeper Lenten van de gasten wist echter de inzet van Meems tegen te houden. Na vijf minuten kregen ook de gasten een goede mogelijkheid. In eerste instantie werd een voorzet tegen de paal geschoten, waarna een tweede voorzet ongelukkig door Gerbrand Spaans in het eigen doel werd gewerkt. Vitesse was hierna de betere ploeg. Keeper Rein Koudstaal redde na een kwartier spelen bekwaam op een inzet van Roy Kuik. Even later besloot scheidsrechter Tjalma de ploeg uit Koekange een strafschop te geven, nadat één van de spelers van Vitesse aan het shirt was vastgehouden. Aanvoerder Dieter Kroek wist de strafschop te benutten.

Na een klein half uur spelen bracht Onstwedder boys de spanning terug. Een vrije trap van Gerwin de wijk werd door Gerbrand Spaans binnen gekopt: 1 – 2. Kort voor rust kreeg de Wijk nog een kans, maar keeper Lenten bracht opnieuw redding.

In de tweede helft kwam Nick Wagenaar in het veld voor Harm Jan Wilzing. Onstwedder Boys probeerde het goede laatste kwartier voor rust een passend vervolg te geven, maar slaagde er niet in veel mogelijkheden te creëren. Het meeste gevaar kwam van Gerben Meems, maar hij was deze middag ongelukkig in de afwerking. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft reageerde spits Tim Kuik alert op een lange bal van één van de verdedigers. Oog in oog met Rein Koudstaal tekende hij vervolgens voor het derde doelpunt van Vitesse. Na zeventig munten wordt de wedstrijd definitief beslist als Bert de Boer een solo in het strafschopgebied van de Boys doeltreffend afrond en de vierde treffer maakt. De ploeg van Fokke de Jonge krijgt nog één kans als Taco Koudstaal met een omhaal de bal net naast het doel schiet.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SVN ’69 uit Nijeveen op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur.