Onstwedder Boys en BSVV delen de punten

In een aantrekkelijke wedstrijd op Sportpark “de Boskamp” hebben Onstwedder Boys en BSVV de punten gedeeld. In de rust was er nog een achterstand voor de Boys, na rust werd gestreden voor de gelijkmaker die er pas laat kwam in de 86e minuut. Over het geheel van de wedstrijd was dit een terechte uitslag.

Na een tweetal kansen voor de gastheren en een handelen optreden van goalie Rein Koudstaal was het Harm Visser die na een kwartier spelen de score opende. Hij zette met een geplaatste vrije bal de 1-0 op het scorebord. Snel na deze voorsprong trokken de gasten uit Bovensmilde de stand weer gelijk middels een fraai afstandsschot waarop Koudstaal geen antwoord had.

Slechts vijf minuten nadat BSVV op gelijke hoogte was gekomen, keek Onstwedder Boys al tegen een achterstand aan. Na knullig uitverdedigen kon Koudstaal een eerste inzet nog pareren, maar de bal verdween in de kluts alsnog in het doel. Zo rond de 32e minuut kwamen de Boys weer langszij. Harm Visser werd in het strafschopgebied gevloerd en maakte zelf vanaf elf meter geen fout. Dit was echter niet de ruststand. Wederom door slecht verdedigend werk scoorde BSVV, waardoor er een 2-3 ruststand op het scorebord stond.

De tweede helft was duidelijk voor Onstwedder Boys, al waren de opgelegde mogelijkheden op één hand te tellen. Zo kopten Rutgert Tipker (over) en Robert de Vries (goede redding keeper BSVV) de bal op vijandelijk doel. Ook een schot van Gerben Meems, die verder onzichtbaar was, ging nipt naast.

Uiteindelijk sleepte Onstwedder Boys alsnog een terecht punt uit het vuur. Nadat enkele aanvallen van zowel de Boys als BSVV werden afgevlagd, was het Robert de Vries die vijf minuten voor tijd wel door mocht gaan (ondanks het vlagsignaal). De Vries liet deze kans niet onbenut en schoot de 3-3 tegen de touwen, waardoor Onstwedder Boys toch nog een punt in eigen huis hield.

De statistieken

Onstwedder Boys 1 – BSVV 1​​ 2-3 (3-3)

14’ 1-0 Harm Visser;16’ 1-1 BSVV; 21’ 1-2 BSVV; 32’ Harm Visser (penalty); 36’ 2-3 BSVV; 86’ 3-3 Robert de Vries