Nieuwsbrief Kerst 2020

Beste leden, ouders van onze jeugdleden, donateurs en vrijwilligers,

Constant hoor en lees je: “in dit bijzondere jaar 2020”. Als je een stukje wilt schrijven voor de Onstwedder Boys familie wil je hier eigenlijk niet mee beginnen maar je ontkomt er ook niet aan om deze zin te benoemen, want een bijzonder jaar was het zeker.

innen onze vereniging viel het aantal corona besmettingen gelukkig nog mee. Toch kennen we allemaal wel mensen die wel besmet waren. De één is er zieker van geweest dan de ander en we hopen dat iedereen zich weer goed voelt en het aantal besmettingen laag blijft.

Alle zieken wensen wij dan ook van harte beterschap toe.

Vanaf maart zijn we al in de weer met corona. Competitie 2019/2020 hebben we niet afgemaakt, sobere zomerstop, in augustus toch weer begonnen, voorbereiding redelijk normaal doorgekomen, begin competitie, kantine dicht, geen publiek meer welkom en daardoor zelfs een live uitzending van de Boys (wie had dit kunnen bedenken), wedstrijden stopgezet, geen training meer, toch wel weer met 4 man en nu sinds half december alles weer stopgezet. Snap je dit nou? Ja eigenlijk wel!

Zo snel als de besmettingen oplopen moet er natuurlijk wel iets aan gedaan worden. De discussie of de sleutel nu bij de sport ligt, of thuis of op het werk en in de winkel, ga ik dan ook niet aan.

Het feit is dat we tot nu toe weinig voor elkaar hebben kunnen betekenen binnen onze vereniging.

Geen normale training, niet ouwehoeren, geen dorpsnieuwtjes, niet op elkaar schelden en elkaar de schuld geven, geen kleedkamerhumor, niet samen de 3e helft beleven en bovenal niet kunnen doen, wat je echt leuk vind. Ook de zaaltoernooien die iedere winter gepland staan gaan niet door.

Onze jeugdspelers hebben gelukkig wel door kunnen trainen op hun vaste trainingsavonden en de zaterdagmorgen, maar behelpen was het allemaal wel, temeer omdat er geen wedstrijden gespeeld konden worden en daar gaat het uiteindelijk toch wel om. Samen winnen en samen verliezen.

Sinds vorige week is de winterstop ingegaan en de trainingen zouden in december en januari in de zaal worden hervat. Dit is door de aangescherpte regels ook stopgezet. In ieder geval tot 19 januari 2021 en daarna zullen we verder horen en zien. Dank aan de jeugdtrainers, die zich ingezet hebben om de jeugd op de zaterdagen te laten trainen. Top!

Voor de senioren geldt dat de selectie deels  heeft door getraind met 4-tallen. Dat dit niet is wat je van een voetbaltraining verwacht, moge duidelijk zijn. De opkomst was toch iedere keer weer redelijk tot goed te noemen. Trainen met 3 x 4 man op één avond en de andere avond de volgende 3 groepen van 4 man. Het woord behelpen was al gevallen, maar geldt ook zeker hiervoor.

Ook voor de senioren geldt, dat er in ieder geval tot 19 januari niets veranderd. Voor de spelers van het 3e is dit op zich niet zo’n groot probleem, want die halen hun fitheid niet echt uit de training en vertrouwen veelal op de ervaring die zij opgedaan hebben na de jarenlange trainingsavonden.

De vrijdagmorgengroep is nog wel bezig met allerlei zaken op de Boskamp. Werk is er altijd wel, maar ook een deel hiervan valt weg. Voor deze mannen geldt dan ook dat zij hun werk voor de club missen, terwijl er toch weer heel wat gebeurt is. Er is een nieuw bord geplaatst met de namen van onze kledingsponsors van de jeugd aan de muur van de scheidsrechterkleedkamer. Mooi initiatief om te laten zien dat we blij zijn met alle sponsoren die we hebben, in welke vorm dan ook.


       

De kantine is zo goed als klaar. Nieuwe meubels zijn geplaatst, geverfd, gesausd, de bar is voorzien van een nieuwe look, kortom de inrichting voldoet weer aan de eisen van deze tijd . Heel veel dank aan de vrijwilligers die eraan mee geholpen hebben in welke vorm dan ook.

Het contract met onze hoofdsponsor Beikes Schilderswacht zou getekend worden in een min of meer ludieke omgeving, maar het is er niet van gekomen. Nu is het contract getekend op een zaterdagmorgen in een lege kantine en hebben wij onze sponsor een presentje overhandigd als dank.

                         

Ook de acties van de supportersvereniging hebben we gemist. De rollades, de kerstbroden en ook de nieuwjaarsvisite die in januari gepland stond gaat niet door.

Wij leven mee met onze sponsoren, die mogelijk ook veel last van de coronamaatregelen hebben. Wij begrijpen dat het lastig is in deze tijd en zijn dan ook ontzettend blij dat jullie ons zijn blijven steunen.

Hierbij wil ik dan ook een ieder oproepen om vooral bij onze sponsoren te kopen.

Zij helpen ons, laten wij hun helpen!!

Het jaar loopt op zijn eind en terugkijken maakt niet echt blij.

Dan maar uitkijken naar 2021! Het begin ziet er in ieder geval hetzelfde uit, maar met de komst van een vaccin veranderen de zaken wellicht.

Wanneer het weer normaal wordt weet niemand. Dat het komt weet iedereen.

Ik sluit af met een welgemeende woord van dank aan al die vrijwilligers die veel tijd en energie in de Onstwedderboys steken om onze mooie club te laten zijn, wie we zijn. Hopelijk kunnen we weer op jullie hulp rekenen zodra het weer kan en mag.

Voor nu wensen wij jullie allemaal prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar en boven alles,

‘Blijf Gezond’, zodat we jullie snel weer zien op de Boskamp!

 

Het Bestuur.