Gelijkspel Onstwedder Boys in Westerlee

Door Jan Hidde Wilzing – Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in en tegen Westerlee met 2 – 2 gelijk gespeeld. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

In de eerste vijf minuten krijgt Onstwedder Boys twee goede mogelijkheden, maar beide kansen leveren geen goals op. Aan de andere kant wordt een doelpunt van Westerlee wegens buitenspel afgekeurd. Na een kwartier spelen komt Westerlee op voorsprong. Uit een corner weet Derk-Jan Louwes van dichtbij te scoren. Kort daarna is het al weer 1 – 1 als Gerben Meems een aanval doeltreffend afrond. Na een half uur spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Nick Wagenaar schiet de bal vanaf links voor, waarna Gerko Scheper met het hoofd de keeper van Westerlee kansloos laat.

Voor rust komt Westerlee nog op gelijke hoogte. Matig verdedigen bij de Boys leidt tot een mogelijkheid voor Robbert Wester, die keeper Rein Koudstaal kansloos laat. Onstwedder Boys krijgt ook nog een mogelijkheid, maar Gerben Meems kopt een voorzet van Gerko Scheper net over het doel.

In de tweede helft is Onstwedder Boys de betere ploeg en krijgt ook een paar goede mogelijkheden. Peter Orsel ziet na een kwartier spelen zijn inzet gestuit door de keeper. Een solo van Gerko Scheper leidt ook niet tot een doelpunt, omdat een verdediger van Westerlee op het laatste moment nog de bal uit het doelgebied weet te werken. Ook Gerben Meems en Taco Koudstaal krijgen nog kansen uit twee corners, maar ook zij weten het net niet te vinden. Westerlee komt er af en toe gevaarlijk uit in de tweede helft, maar Rein Koudstaal hoeft zelden in te grijpen. Zo eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen Corenos. De wedstrijd begint om 14.30 uur.