Onstwedder Boys wint ruim van SGV

Door Jan Hidde WIlzing – Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp de wedstrijd tegen SGV met 5 – 0 gewonnen. Bij rust stond het al 4 – 0 voor de Boys. De tegenstander uit Schildwolde, de nummer drie van de poule, had een totale offday en wist nauwelijks gevaar te stichten. De Boys daarentegen speelden een prima wedstrijd.

Onstwedder Boys begint scherp aan de wedstrijd en is in het eerste half uur de betere ploeg. Na een paar minuten spelen krijgt Peter Orsel de eerste kans. Hij gaat aan de rechterkant goed door, maar zijn schot wordt gestopt door keeper Vincent Dijk van SGV. Even later kopt Taco Koudstaal uit een corner de bal net over. Na twaalf minuten spelen is het wel raak. Uit een corner van Peter Orsel ziet Taco Koudstaal zijn schot geblokt, maar in de rebound is het Nanne Huiges die de 1 – 0 binnen schiet. Even later schiet Nick Wagenaar de bal van een meter of twintig tegen de onderkant van de lat. De bal stuitert ogenschijnlijk van achter de doellijn weer het veld in, maar dit is voor scheidsrechter Pleiter niet waar te nemen. Na twintig minuten spelen wordt het wel 2 – 0 als Gerko Scheper na een mooie aanval de bal terug legt op Rutgert Tipker, die de bal onhoudbaar achter keeper Dijk tegen de touwen schiet.

Het enige wapenfeit van SGV in de eerste helft is een vrij trap die door Jos Hoeksema wordt genomen. Hij ziet de bal echter via de lat over het doel van de Boys gaan. Onstwedder Boys blijft de tegenstander onder druk zetten en krijgt kansen. Na ruim een half uur spelen krijgt Gerben Meems de bal aan de rechterkant. Hij omspeelt twee tegenstanders en ziet zijn schot via een been van de tegenstander in het doel rollen: 3 – 0. Kort voor rust wordt het ook nog 4 – 0 voor de ploeg van Fokke de Jonge. Een corner van Peter Orsel wordt door Taco Koudstaal met het hoofd terug gelegd voor de voeten van Sven Jaegers, die van dichtbij weet te scoren.

Na de rust probeert SGV wel wat terug te doen, maar zijn de betere kansen voor Onstwedder Boys. Het spel van de Schildwolders is onnauwkeurig en het vele balverlies leidt keer op keer tot gevaarlijke situaties voor het Schildwolder doel. Vincent Dijk brengt echter redding voor SGV op mogelijkheden voor Gerko Scheper en Gerben Meems. Verder schiet Harm Jan Wilzing na twintig minuten spelen de bal net over het doel. Henk Jansma krijgt nog een mogelijkheid voor SGV, maar ook zijn schot gaat net over. In de slotfase kunnen de Boys toch nog een keer juichen. Invaller Berjan Scheper gaat aan de linkerkant zijn tegenstander voorbij. Zijn voorzet wordt door Jelle de Vries (ook invaller) eerst nog tegen de keeper aangeschoten, maar in tweede instantie weet de Vries wel te scoren.

Door dit resultaat heeft Onstwedder Boys nu vijftien punten en staat op de zevende plaats in de poule. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Westerlee op het programma.