Gemakkelijke middag voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys had zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp weinig moeite met Tiendeveen. Na een ruststand van 1 – 0, won de ploeg van trainer Guus Zantinga met 4 – 0. De Boys misten na rust veel kansen om de score verder op te voeren. Bij Tiendeveen, dat een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde, was keeper Sander Lubbers met diverse goede reddingen de uitblinker.

De thuisclub is in het begin van de wedstrijd slordig in de passing, terwijl Tiendeveen druk probeert te zetten. Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Onstwedder Boys. Sem Nieuwenhuis bedient Anne Wilzing, maar zijn schot wordt door keeper Lubbers tot corner verwerkt. Een vrije trap van Dominique Wiffers van Tiendeveen wordt kort daarna door Rein Koudstaal uit de hoek geplukt. Na een kwartier spelen wordt Anne Wilzing goed aangespeeld en gaat op het doel van Tiendeveen af. Wilzing wordt in het strafschopgebied correct van de bal gezet door één van de verdedigers van Tiendeveen. Na 20 minuten spelen besluit scheidsrechter Olthof een tackle van Yoran Duman van Tiendeveen op Elmar Bijl te bestraffen met een rode kaart. Volgens velen een te zware beslissing. Tiendeveen moet met tien man verder. Na een half uur spelen gaat een afstandsschot van Gerwin de Wijk net over het doel en kort daarna kopt Sven Jaegers van dichtbij op het doel, maar brengt Sander Lubbers opnieuw redding. Kort voor rust komt Onstwedder Boys op voorsprong. Uit een vrije trap redt Lubbers eerst prima, maar is vervolgens kansloos op de rebound van Nick Wagenaar. Gerko Scheper krijgt daarna nog een grote kans op de tweede treffer, maar nadat hij de keeper van Tiendeveen heeft omspeeld, komt de bal in het zijnet.

Kort na rust wordt de wedstrijd beslist. De ingevallen Jarno Sterenborg wordt door Gerben Meems in stelling gebracht en schiet beheerst binnen: 2 – 0. Na een kwartier spelen wordt het 3 – 0 voor Onstwedder Boys. Gerko Scheper gaat over links prima door, waarna zijn voorzet door Sem Nieuwenhuis binnen wordt getikt. Sander Lubbers krijgt veel te doen in het verloop van de tweede helft, waarin Onstwedder Boys kans na kans krijgt. Zo staat hij in de weg hij bij pogingen van Gerko Scheper en Sem Nieuwenhuis. Gerko Scheper krijgt diverse mogelijkheden om te scoren, maar het is deze middag niet zijn wedstrijd. Sem Nieuwenhuis raakt in de slotfase eerst de lat, om even later de eindstand op 4 – 0 te bepalen. Een voorzet van Jarno Sterenborg wordt door Ricardo Buitelaar teruggelegd op Nieuwenhuis, die eenvoudig kan scoren. Het enige wapenfeit van Tiendeveen in de tweede helft komt van Jeffrey Boxma, maar hij schiet in de slotfase voorlangs.

Onstwedder Boys staat nu op de vierde plaats in de competitie met twee punten achterstand op koploper HS ’88. Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys opnieuw thuis. Dan staat een bekerwedstrijd tegen Mamio op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Nanne Huiges), Elmar Bijl, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis (Jarno Sterenborg), Gerben Meems, Gerwin de Wijk Harm Visser, Sem Nieuwenhuis, Gerko Scheper en Anne Wilzing (Ricardo Buitelaar).
Scheidsrechter: Dhr. P. Olthof (Ten Boer)