JO11-3 bereikt finale beker

Zaterdagmorgen 25 maart is het rustig op De Boskamp. Alleen de kabouters zijn druk aan het trainen als de JO 11.3 zich heeft verzameld om naar EHS’85 JO 11.3 te vertrekken voor de kwartfinale van de Zwaluwen jeugdbeker onder 11. Vorig jaar nog het eindstation in de beker.

De extra spanning is duidelijk merkbaar aan de jongens. Maar de warming up in hun nieuwe tenues is scherp en de jongens gaan er, met prachtig voorjaarsweer, voor. De eerste kansen zijn voor Onstwedder Boys en na goed doorgaan op het middenveld is het Gert Rijks die binnen 10 minuten 2 x van dichtbij het net vindt. Deze voorsprong geeft vertrouwen en de druk houdt aan. Op het middenveld wordt wederom de bal veroverd en lijkt de inzet in eerste instantie nog gestopt door de keeper, twijfelt Gerard Bouwland geen moment en haalt hard uit voor de 0 – 3. Uit een corner kopt Rik Hoekzema de 0 – 4 zelfs binnen en dan is het tijd voor rust.

Na de rust komt EHS’85 anders uit de kleedkamer, letterlijk. En er gaat meer dreiging uit van het team. Op links speelt nu een jongen waar de hele rechterkant van Onstwedder Boys de handen vol aan heeft, maar zich er ook in vastbijt. Toch wordt de 1 – 4 gemaakt. De wedstrijd is meer in evenwicht en wordt steviger en feller. Een uittrap van de keeper van EHS’85 wordt op een katachtige manier door Thijs Halmingh uit de lucht geplukt en 2 balcontacten later via Rik Hoekzema en Gert Rijks ligt de 1 – 5 er in.

EHS’85 geeft echter niet op en gelegenheidskeeper Julian Deiman moet een aantal keren goed aan de bak. Wat hij overigens erg goed doet! De druk wordt toch nog weer groter en ondanks een aantal goede schoten van afstand van Rick Bont, is het EHS’85 die de 2 – 5 nog laat aantekenen.

Maar aan alles is te merken dat de jongens dit in de resterende tijd niet meer weg gaan geven en als team spelen ze de wedstrijd als ware professionals uit. Nadat na de wedstrijd de laatste, bij de pupillen traditionele, penalty genomen is, worden de vuisten gebald en barst het gejuich los!

Trots en voldaan reizen we met 6 auto’s (er waren de nodige ouders/supporters mee afgereisd) terug naar Onstwedde. Op naar de finaledag in juni.