Knap gelijkspel voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys is er zaterdagmiddag in Groningen in geslaagd om tegen Lycurgus één punt uit het vuur te slepen. De ploeg uit Groningen was in de eerste helft heer en meester en kon ook in de tweede helft de wedstrijd in eigen voordeel beslissen. Kort voor het einde van de wedstrijd was het echter Sem Nieuwenhuis die na een fraaie aanval de eindstand op 2 – 2 bepaalde.

Rutgert Tipker schermt de bal af. Foto Freek Moorlag

Bij Onstwedder Boys ontbreekt de niet fitte Jarno Sterenborg. Op zijn plek speelt Mart Wilzing. Verder is de ploeg ongewijzigd ten opzichte van vorige week zaterdag. Lycurgus kent met nog maar één overwinning een moeizame start van de competitie. In Groningen wordt er op kunstgras gespeeld omdat het hoofdveld door de vele regen niet bespeelbaar was.

Al in de eerste minuut wordt de thuisclub gevaarlijk, maar tot opluchting van Onstwedder Boys verdwijnt de kopbal van één van de aanvallers van Lycurgus recht in de handen van Rein Koudstaal. Lycurgus speelt snel en zoekt vaak de combinatie, terwijl Onstwedder Boys maar zelden aan voetballen toekomt. Duels worden verloren en af en toe worden ballen zomaar ingeleverd. Na een kwartier spelen krijgen de Boys een vrije trap, die wordt genomen door Harm Visser. Hij weet Anne Wilzing bij de eerste paal te bereiken, maar keeper Robert Brak kan eenvoudig redding brengen. Kort daarop profiteert Lycurgus aan de andere kant van zwak verdedigen van Onstwedder Boys. Het is Wessel van Jaarsveld die vanaf links de bal binnen kan schuiven: 1 – 0. Ook Tieme Schiphof krijgt namens de thuisclub na een snelle aanval een goede mogelijkheid, maar zijn inzet gaat naast.

Na een half uur spelen is Onstwedder Boys dichtbij de gelijkmaker. Een hard schot van Sem Nieuwenhuis gaat via de lat het veld weer in. Even later besluit scheidsrechter Paulusma een strafschop te geven aan Onstwedder Boys, na een ogenschijnlijk onschuldig duel tussen Rutgert Tipker en zijn tegenstander. Sven jaegers weet wel raad met dit buitenkansje en laat de keeper van Lycurgus kansloos: 1 – 1. Lang kan de ploeg van trainer Harold Molanus niet genieten van de voorsprong. Na een snelle omschakeling wordt Tieme Schiphof in stelling gebracht. Hij laat Rein Koudstaal van dichtbij kansloos: 1 – 2. Rein Koudstaal moet voor rust nog een keer redding brengen op een inzet van Dylan van der Spoel en zo wordt de rust met 2 – 1 bereikt.

In de tweede helft golft het spel heen en weer. Onstwedder Boys krijgt de eerste mogelijkheid als Anne Wilzing broer Mart bedient. Zijn schot wordt gekeerd door de goed uitkomende Robert Brak, waarna Harm Visser in de rebound net naast schiet. Een vrije trap van Lycurgus wordt door Rein Koudstaal onschadelijk gemaakt, terwijl Koudstaal tot twee keer toe redding brengt als hij oog in oog met een aanvaller van Lycurgus te maken krijgt. Lycurgus verzuimt ook te scoren als een kans voor open doel wordt gemist en Onstwedder Boys opgelucht adem haalt als de bal op de paal belandt. Omdat het 2 – 1 blijft beseft men bij Onstwedder Boys dat er nog wat te halen valt. Er wordt flink gewisseld, waarbij Bert Jan Wilzing in het veld komt voor de geblesseerd geraakte Marcel Paans en in de spits gaat spelen. Ook de jonge Lars Bekker komt in het veld en maakt een prima indruk op het middenveld. Michel Beikes vervangt nog Luc Nieuwenhuis. Onstwedder Boys hanteert in de slotfase vooral de lange bal, waardoor Lycurgus onder druk kom te staan. Eerst zijn er kansen voor Mart en Anne Wilzing, maar het is in de 90e minuut Sem Nieuwenhuis die op aangeven van Anne Wilzing van dichtbij de gelijkmaker weet te maken. Nieuwenhuis krijgt daarna nog een goede mogelijkheid, maar dit keer wordt zijn schot geblokt. Als de goed leidende scheidsrechter Paulusma voor het laatst fluit is de teleurstelling bij Lycurgus groot en is men bij Onstwedder Boys uiteraard zeer tevreden met het behaalde gelijkspel.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys niet vanwege de festiviteiten rond het 60-jarig jubileum. Zaterdag 4 november komt koploper Helpman op bezoek. De wedstrijd op De Boskamp begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans (Bert Jan Wilzing), Luc Nieuwenhuis (Michel Beikes), Harm Visser, Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis, Rutgert Tipker (Lars Bekker), Anne Wilzing en Mart Wilzing.

Gele kaarten: Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis en Gerben Meems.
Scheidsrechter: Dhr. R. Paulusma (Bant)