Kansloze nederlaag voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys kon op een regenachtig Sportpark De Boskamp geen potten breken tegen koploper Helpman. De ploeg uit Haren was duidelijk een maatje te groot voor de thuisclub en won met 0 – 4.

Bert-Jan Wilzing zweeft richting de bal.

Bij Onstwedder Boys ontbrak Harm Visser, waardoor Sem Nieuwenhuis op het middenveld speelde en er in de voorhoede een basisplaats was voor Bert Jan Wilzing.

Helpman is niet voor niets koploper in de Derde Klasse C. De ploeg voetbalt gemakkelijk en achterin staat de verdediging als een huis. Onstwedder Boys kan in de eerste helft nauwelijks gevaar stichten. Een kopbal van Bert Jan Wilzing en een schot van Sem Nieuwenhuis op slag van rust zijn de enige wapenfeiten. In beide gevallen gaat de bal naast. Zo heeft keeper Rob Hölscher van Helpman een eenvoudige middag en dus weinig te doen. Na een kleine tien minuten spelen komen de gasten op voorsprong . Een voorzet vanaf links wordt bij de tweede paal door Leon Minnesma ingekopt. Rein Koudstaal is kansloos op deze inzet. Helpman blijft gevaarlijk en weet vooral via de technisch vaardige Tim van Dorp gevaar te stichten. Gelukkig voor Onstwedder Boys blijft het na 45 minuten spelen bij 0 – 1.

In de tweede helft probeert Onstwedder Boys wel meer druk te zetten, maar de aanvallers slagen er maar zelden in om in de 16-meter van de tegenstander te komen. Sven Jagers krijgt na tien minuten spelen een kans om te schieten, maar zijn schot gaat naast. Helpman is ook in de tweede helft de betere ploeg en wordt steeds gevaarlijk in de omschakeling. Balverlies bij Onstwedder Boys leidt zo ook de 0 – 2 in. Een snelle tegenaanval wordt door de net ingevallen Saviero van Zwol met een fraai schot doeltreffend afgerond. Daarmee is de wedstrijd beslist. Onstwedder Boys krijgt één grote mogelijkheid om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar Sem Nieuwenhuis schiet vanaf een meter of tien de bal net naast het doel van Helpman. In de slotfase scoort de ploeg uit Haren nog twee keer, waarbij het profiteert van de ruimte die het krijgt. De ingevallen Camiel Buursma maakt de 0 – 3 en in de extra tijd scoort Wouter van der Graaf nog het vierde doelpunt. Kort daarna fluit de goed leidende scheidsrechter Boers voor het einde van de wedstrijd.

Komende zaterdag, 11 november, speelt Onstwedder Boys uit tegen Zuidlaren. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis (Lars Bekker), Gerben Meems (Michel Beikes), Sem Nieuwenhuis, Rutgert Tipker (Mart Wilzing), Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing en Jarno Sterenborg.

Gele kaart: Bert Jan Wilzing.
Scheidsrechter: Dhr. J. Boers (Emmen)