Onstwedde krijgt te weinig tegen koploper DZOH

Door David Bots

Op een koude zaterdagmiddag mocht het tweede elftal –na twee weken rust- het opnemen tegen koploper DZOH. In het begin van het seizoen werd nog het vierde elftal van de Emmenaren verslagen en nu was het derde aan de beurt.

De boys begonnen in een nieuw systeem om de aanvalslusten van de koploper tegen te gaan. Onderdeel van het strijdplan was het positioneren van Wakker achter de eenzame spits Kramer. In het begin van de wedstrijd was het verwachte plan van DZOH goed te zien. Onstwedde werd teruggedrongen op eigen helft en kon zelf weinig gevaarlijk worden. Echter kon de storm langzaam worden afgeslagen en begon de thuisploeg steeds meer balbezit te krijgen in het verloop van de eerste helft. In de 35e minuut kwam Onstwedde zelfs op voorsprong. Het aanwezige publiek kreeg een wonderschoon doelpunt te zien van Rick Wakker. Hij kreeg de bal en schoot vanaf 30 meter met een boogbal over de keeper heen.
Ongelukkig kreeg het tweede daarna een penalty tegen. De rechtsbuiten van DZOH werd neergehaald op de rand zestien waarna de Emmenaren de strafschop feilloos binnen schoten. Even daarvoor werd Wakker ook neergehaald, maar de keeper van DZOH mocht op dat moment een doeltrap nemen.
Ook Sion Bleker was op dreef in de zestien. Hij kreeg een aantal kopkansen, maar de reflexen van de keeper waren uitstekend. Doordat beide ploegen hierna niet meer tot scoren kwamen, konden beide teams aan de warme thee in de rust.

Ook in de tweede helft begon Onstwedde sterk. Er ontstonden ruimtes in de verdediging van DZOH, maar dit kon niet omgezet worden in doelpunten. De grootste kans, een uitbraak over de rechterkant leverde niets op omdat Wakker de bal over het doel schoot.
Even later kon Onstwedde de bal in de zestien niet wegwerken en de speler van DZOH krulde de bal om de verdediging en de keeper heen. De bank van DZOH brulde het uit nadat de Emmenaren op voorsprong kwamen met een mooi doelpunt.

De Onstwedder Boys konden niet meer terugkomen en maakte het de koploper, op basis van strijdlust, nog knap lastig. Volgende week wacht het tweede een lange reis naar Elim. De tegenstander staat onderaan de derde reserve en er moet gewonnen worden om de aansluiting te houden.

Opstelling:
W. Spaans, Kruiter, A. Streuding, Bleker, Scholtens (L. Nieuwenhuis), Wakker (Aartsma), Prins, Scheper (A. Wilzing), Bruggers, B. Wilzing, Kramer