Onstwedder Boys 1 gelijk tegen MSC

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op het nippertje gelijkgespeeld en zo één punt over gehouden aan het duel tegen MSC uit Meppel. De Boys speelden een matige wedstrijd en dus was het 1 -1 gelijkspel de terechte uitslag.

Op een zonovergoten Sportpark De Boskamp was er in de eerste helft niet veel te genieten voor de toeschouwers. Na ruim tien minuten spelen schiet Anne Wilzing vanaf de rand van de 16-meter net naast. MSC is nauwelijks gevaarlijk, maar profiteert na een half uur spelen wel van een misverstand in de verdediging van Onstwedder Boys. Florian Gijzen kan de bal oppikken en eenvoudig scoren: 0 – 1. Kort voor rust gaat een schot van Gerwin de Wijk net naast en dat was het wat betreft de eerste helft.

Kort na rust is er een fase waarin de ploeg van Richard Streuding druk zet en ook kansen krijgt. De beste is voor Jelle de Vries die van dichtbij de bal tegen de keeper van MSC aanschiet. Kort daarna schiet Gerwin de Wijk de bal tegen de lat. Daarna wordt de wedstrijd harder en stapelen de frustraties zich op aan de kant van Onstwedder Boys, hetgeen het spel niet ten goede komt. Anne Wilzing, Gerbrand Spaans, Gerko Scheper en Harm Visser krijgen de gele kaart van scheidsrechter Wierenga uit Klazienaveen. Ook vier spelers van MSC krijgen geel. In de laatste minuut van de officiële speeltijd wordt het toch nog 1 – 1. Gerko Scheper geeft de bal voor en Harm Visser kan geheel vrijstaand de bal binnen tikken: 1 – 1. Omdat er veel oponthoud was laat de scheidsrechter nog bijna een kwartier (!) door voetballen. MSC krijgt nog één goede mogelijkheid, terwijl Gerwin de Wijk namens de Boys een vrije trap net naast schiet.

Door dit resultaat blijft Onstwedder Boys met zeven punten uit vier wedstrijden in de middenmoot staan. Komende zaterdag zijn de Boys vrij.