Scholingsavond jeugdtrainers en –leiders ”Rinus”

Elk jaar weer zijn we blij om nieuwe jeugdtrainers binnen de club te mogen verwelkomen. Met het aanvaarden van de functie als trainer komt altijd weer de vraag naar oefenstof naar boven.

Graag willen wij jullie helpen om deze trainers handvatten te bieden om hun trainingen op een leuke en zinvolle wijze te verzorgen.

Met deze uitnodiging van de KNVB zijn wij aan de slag gegaan.

Woensdagavond 24 oktober was er de bijeenkomst “Rinus”. Rinus (vernoemd naar Rinus Michels) is een app waarin allerlei trainingsstof per leeftijdscategorie is uitgewerkt tot oefeningen of complete trainingen die handvatten bieden aan onze jeugdtrainer en –leiders om op een gestructureerde manier de trainingen te geven.

De avond werd gegeven door Yoni Even-Zur van de KNVB en werd door 12 jeugdtrainers bezocht.

Er is uitleg gegeven over de app. Hoe werkt het en wat kun en moet je ermee.

Ook is er aan onze JO 11 een training uit deze app gegeven door Sem Nieuwenhuis die deze training heeft voorbereid. De training werd besproken en er was goede interactie tussen de trainers om elkaars ervaring uit te wisselen. Ook werd het verschil besproken tussen de verschillende leeftijdsgroepen.

De avond was goed en nuttig en wij als club zijn blij met deze handige digitale ontwikkelingen waar de KNVB zich sterk voor maakt en die onze trainers kunnen gebruiken om de jeugd beter te maken en ze veel plezier aan de sport te laten beleven.

Wat vooral naar voren kwam zijn de invloed van randverschijnselen. Met name “coachende” ouders.

Wat is belangrijk voor de jeugd?

Ze willen plezier hebben.

Ze willen beter worden.

Ze hebben aan één trainer en één leider genoeg.
Onze jeugd speelt geen champions league.

 

Rond 22:00 uur werd de avond afgesloten.

De organisatie van deze avond was in handen van de jeugdcommissie.

Sven, Rick, Elmar en Nick.