Onstwedder Boys 2 wint van Elim

Door ‘Manke Piet’ David Bots – Na een drietal nederlagen en vrije zaterdagen is inmiddels Sint-Nicolaas gearriveerd in Onstwedde. Zijn Spaanse voetbalpieten lieten zaterdag 2 november hun trucjes zien op Sportpark de Boskamp tegen de gasten uit Elim. De drager van de rode lantaarn heeft tot nu toe eenmaal gewonnen tegen SJS. Hoofdpiet Kruize sprak uit dat hij zou opstappen als er puntverlies zou worden geleden. Dit was een reden om voor de donderdagtraining af te vragen wie het eerste eigen doelpunt zou gaan maken.

Zoals gewend was alles weer duidelijk toen de spelers de kleedkamer binnenkwamen. De opstelling was genoteerd en werd van tactieken voorzien. Daarnaast gaf Assistent-piet Koudstaal nog enkele aanwijzingen aangaande de bestemming van de bal. Deze moesten allemaal bij Kluspiet Kramer aankomen.

Toen de wedstrijd eenmaal begon stonden de Onstwedder verdedigingspieten als een bevroren huis in het begin van de wedstrijd. Dit zegt echter niet dat Elim zijn naam van hekkensluiter eer aan deed. De uitploeg speelde de gehele wedstrijd goed van zich af. Desondanks was het Onstwedde die het gevaarlijkst was. Dit resulteerde uiteindelijk in het eerste doelpunt van kluspiet Kramer. De “targetman” scoorde op aangeven van Tuinpiet Kruiter het eerste doelpunt. Ook na dit doelpunt bleef Elim aandringen. Scheidsrechter Peter de Jong had een moeilijke middag. Beide teams speelden fysiek en maakten daarbij veel (lompe) overtredingen. Daarnaast vroor het en moesten hij en zijn “Team de Jong”, zoals assistent-arbiter Koudstaal het noemde, zich warmhouden door extra kleren aan te trekken en veel te lopen. Ondanks de vele vrije trappen rond de zestien van Onstwedde, leidde geen enkele tot echt gevaar. Het enige wat de hartslag van de Onstwedder spelers deed verhogen was het uitkappen van drie tegenstanders door Profpiet Spaans. Naar eigen zeggen om de toeschouwers waar voor hun geld te geven. Onstwedde zelf werd daarna steeds gevaarlijker en dit resulteerde in een schot van iPhone-piet Bruggers die via de keeper op de lat kwam, de bal belandde daarna bij Brandweerpiet Postema. Hij (schoot in de grond) bezorgde de bal bij de Kluspiet die rustig kon inschieten.

De teams gingen de rust in met 2-0 tussenstand. De aanvoerder en Hoofdpiet Kruize waren tevreden over het spel en de tactiek en daarom ging het weinig over tactische dingen in de rust, maar meer over de haardracht van IJdelpiet Aartsma en Modepiet Bruining.

De tweede helft ging eigenlijk op dezelfde voet verder. Elim probeerde aanvallend te voetballen, maar ondanks de scherpe spitsen kwam de bal maar niet bij hun terecht. Onstwedde kreeg door de ontstane ruimte meer opgelegde kansen. Zo ging de Kluspiet (die juist cadeautjes van Elim kreeg) alleen op de keeper af, maar strandde op de uitstekende keeper van Elim. Het was aan laatstgenoemde ook te danken, dat het 2-0 bleef.
Elim’s enige gevaar kwam nog van de nummer 9. Na een voorzet schoot hij de bal net langs de kruising. Praatjespiet Wilzing kreeg nog een levensgrote kopkans echter redde de keeper. Toen hij daarna een FIFA-omhaal deed, was ook deze kans afgelopen. ADO Den Haag scoorde nog uit een FIFA-goal, maar de Praatjespiet kan beter terug naar zijn spelconsole gaan. Het spel werd daarna slechter en toen zelfs spelers van Elim de bal wegtrapten om tijd te rekken, besloot “Team De Jong” de wedstrijd te beëindigen.

Het tweede van Onstwedder Boys behaalde hiermee zijn derde overwinning van het seizoen. Daarnaast was het de tweede wedstrijd met nul doelpunten tegen. Aankomend weekend volgt de wedstrijd in Bovensmilde tegen BSVV. Het is de vraag hoeveel spelers in de zak worden meegenomen naar Spanje en daarmee overblijven om een elftal te vormen.

Opstelling: Profpiet Spaans, Mankepiet Bots, Bakpiet Wakker, Verdedigingspiet Wagenaar, Klonterpiet Scholtens, Tuinpiet Kruiter, Brandweerpiet Postema, iPhonepiet Bruggers (Installatiepiet Streuding), IJdelpiet Aartsma (Modepiet Bruining), Kluspiet Kramer, Aanvalspiet De Vries (Praatjespiet Wilzing)

Foto’s van Hollandscheveld tegen Onstwedder Boys 2: http://bit.ly/2AwTLxN
Foto’s van Onstwedder Boys 2 – Elim: http://bit.ly/2AwUsan