Onstwedder Boys 2 wint na door wind verstierd duel

Door David Bots – Op een zeer koude en winderige 17 maart mocht het tweede zijn eerste thuiswedstrijd van 2018 spelen op sportpark De Boskamp. Tot nu toe speelde het tweede uit in Hoogeveen (2-2) en uit tegen SJS (3-2). Tegenstander was angstgegner Fit Boys. De eerdere drie ontmoetingen waren kansloos verlopen voor de mannen uit Onstwedde en vooral de laatste editie (5-0 in Beilen), brengen geen fijne herinneringen naar boven. Ondanks dit, was het toch een wedstrijd om naar uit te kijken. Sponsor J. van Dijk Dakdekkersbedrijf stak het tweede namelijk volledig in het nieuw. Vanaf nu speelden ook de jonge goden in het tenue met de historische V.

Maart roert zijn staart en dat bleek wel. Een harde wind waaide over het sportpark en de voorafgaande koude dagen zorgden voor een harde ondergrond. Dit zorgde ervoor dat van voetbal niet veel terecht kwam. Fit Boys probeerde, net zoals voorgaande duels, zorgvuldig op te bouwen. Echter kwam hier door de wind niets van terecht. Aanvallers van Fit Boys en de verdedigers van Onstwedde hadden moeite om de bal onder controle te krijgen. Hierdoor werd niet het beste spel van het seizoen gespeeld. Gevaarlijke momenten kwamen dan ook vooral doordat de wind de richting van de bal veranderde. Keeper Spaans bracht echter telkens redding. Berjan Scheper moest na ongeveer 40 minuten het veld geblesseerd verlaten, hij werd vervangen door Luc Nieuwenhuis. Een gouden wissel bleek, want één minuut voor tijd scoorde hij de 1-0. Vanaf de linkerkant zestien schoot hij via de binnenkant van zijn voet via een lobbal over de keeper heen.

De Onstweddenaren gingen dus met een goed gevoel de rust in. Hoewel Fit Boys sterker was qua veldspel, had keeper Spaans alles onder controle. In de rust was dan ook niet veel reden tot klagen. Marthijn Brugger, die een week eerder ook al een assist leverde tegen SJS, moest verder gaan met het uitschakelen van de spelverdeler van Fit Boys. Deze tegenstander was de vorige wedstrijden steeds een plaag, maar was nu onzichtbaar. Iets wat tot verschillende frustraties leidde bij de Beilenaren.

In de tweede helft veranderde niet zoveel ten opzichte van de eerste helft. De wind bleef over het sportpark waaien en dit bleef, ondanks het veranderen van speelhelft, in het voordeel van Onstwedde. Door uitbraken van de voorhoede bleef de verdediging van Fit Boys onder druk staan. Toen uiteindelijk Anne Wilzing ruimte voor zichzelf verschafte en daarna een piekfijne voorzet gaf, kon Fokke Kramer de bal makkelijk intikken. De twee thuisdoelpunten zorgden uiteindelijk voor steeds meer irritatie bij de tegenstanders en de spelers van Onstwedde moesten het ontgelden. Het was dan ook een opmerkelijk gezicht toen op Hendrik Scholtens een overtreding werd begaan die hij normaal gesproken zelf uitdeelt. Na een beuk van zijn tegenstander belandde hij bijna in de eendenvijver, gelukkig zaten er nog reclameborden tussen, maar dit zorgde er wel voor dat hij de strijd moest staken. Hij werd vervangen door debutant Thijs Visscher. Door deze wissel nam Rick Wakker de zware taak op zich om Hendrik Scholtens te vervangen, Thijs Visscher hield de gelederen gesloten voor Alex Streuding.

Het resultaat was uiteindelijk een 2-0 overwinning. Angstgegner Fit Boys werd verslagen en daarbij werd ook nog eens de 0 gehouden. De komende weken is het hopen op beter weer, waardoor het tiki-taka voetbal van Onstwedde weer tot volle glorie komt.

Opstelling: Wouter Spaans, David Bots, Rick Wakker, Alex Streuding, Hendrik Scholtens (Thijs Visscher), Raymond Postema (Sem Nieuwenhuis), Marthijn Bruggers, Berjan Scheper (Luc Nieuwenhuis), Fokke Kramer, Bert Jan Wilzing, Anne Wilzing