Onstwedder Boys heeft geen kind aan Noordscheschut

Door David Bots – Op 8 april stond de verre uitwedstrijd tegen Noordscheschut weer op het programma. Vorig jaar werd deze uitwedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld en werden alle wissels na een kwartier al gebruikt. Begin dit jaar werd in de stromende regen en op een koeien wei nog gezegevierd met 6-1. Nu was het 20 graden scheen de zon en was er geen wolkje in de lucht, maar wel publiek vanuit Onstwedde. Ernst-Jan Bakker had de moeite genomen om het tweede aan te moedigen.

Onstwedder Boys had na vorige week, toen in een veldslag nipt verloren werd van koploper Hollandscheveld, iets recht te zetten. Na de tactiekbesprekingen werd onder de verdedigers nog een aantal dingen op een rijtje gezet, de vorige keer werd Onstwedde namelijk volledig afgebluft in het begin van de wedstrijd. Deze bespreking had nut, want achterin heerste rust. Hoewel het eerst nog zoeken was hoe om te gaan met de verdeling van de aanvallers, ging dat na verloop ook goed. Het positiespel van het tweede kwam goed uit en de ballen naar de voorhoede kwamen aan. Dit zorgde ervoor dat Berjan Scheper, Bert Jan Wilzing en Anne Wilzing steeds gevaarlijk konden worden voor het doel. Verschillende doelpogingen werden gewaagd, maar het net werd niet gevonden. Vooral Anne Wilzing en Berjan Scheper zorgden in de eerste acties voor het nodige gevaar. Hierdoor sloeg de paniek direct toe bij Noordscheschut waardoor al vroeg in de wedstrijd enkele aanpassingen werden gedaan in de opstelling. Aan de andere kant werd Noordscheschut niet gevaarlijk. De verdediging zorgde ervoor dat alle aanvallen vroegtijdig ten einde kwamen. Het laatste wapenfeit leek in handen te liggen van Rick Wakker, maar toen hij de afvallende bal uit een corner in de kruising wou schieten, floot de -overigens uitstekend leidende- scheidsrechter af.

De zwaarste taak was dan ook vooral voor leider Kruize in de rust. Wat voor tactische bespreking moest hij namelijk nog geven. Alles ging namelijk goed, alleen de doelpunten vielen nog niet. Daarom ging de bespreking vooral over andere zaken die zich afspeelden op het sportpark. Wat dit was zal voor altijd in de kleedkamers van Noordscheschut blijven.

De tweede helft begon teleurstellend. Gehoopt werd dat de zon wat weg zou trekken, maar deze bleef in volle glorie in de ogen schijnen van de keeper en de verdedigers. Ook was het Noordscheschut die even flink op het gaspedaal trapte. Binnen enkele seconden lag de bal over de achterlijn, maar was het gelukkig alleen een corner. In Onstwedde waren deze corners nog gevaarlijk door de lange aanvoerder, maar tijdens de uitwedstrijd bleef hij in de verdediging staan. Na deze corner was het ook wel direct afgelopen met Noordscheschut. Waar in de eerste helft nog een aantal maal de achterlijn werd gehaald, was zelfs nu Hendrik Scholtens de verdedigers lopend te snel af. Het was dan ook vooral wachten op het eerste doelpunt. Het was Anne Wilzing die de bal in het netje lobde. Op aangeven van Geoffrey Aartsma zorgde hij ervoor dat de keeper zo ver moest strekken, dat deze tegelijk ook zijn laatste minuut had gespeeld. Vlak erna was het weer Geoffrey Aartsma die Anne Wilzing wegstuurde, echter was het nu Bert Jan Wilzing die de bal uiteindelijk in het doel schoot. Hij kreeg de bal van Anne en hoefde hem alleen nog een tikje te geven. Intussen waren ook Ties Bruining en Sem Nieuwenhuis het veld ingekomen. Beide spelers moesten de volledig leeggespeelde middenvelders Berjan Scheper en Raymond Postema vervangen. Het slotakkoord was weer voor Bert Jan Wilzing, Onstwedder Boys kreeg een vrije trap net buiten de zestien Wilzing schoot de bal rakelings langs de paal in het doel. Dit bracht de eindstand op een 0-3 overwinning voor Onstwedder Boys. Dik verdiend, misschien iets te mager maar met voldoende positieve punten in de wedstrijd qua spel. Ondanks het drukke speelschema tot eind mei, is het “twaide” op 14 april vrij. Zaterdag 21 april speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd in Koekange tegen Vitesse’63.

Opstelling: Wouter Spaans, David Bots, Rick Wakker, Alex Streuding, Hendrik Scholtens, Raymond Postema (Sem Nieuwenhuis), Marthijn Bruggers, Berjan Scheper (Ties Bruining), Geoffrey Aartsma, Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing