Onstwedder Boys speelt gelijk tegen Loppersum

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Loppersum verdienstelijk gelijk gespeeld tegen Loppersum. Twee keer kwamen de Boys op voorsprong en twee keer wist de thuisclub de stand weer gelijk te trekken. Zo eindigde het duel in 2 – 2. Omdat HFC ’15 en Veendam beide verloren, staat Onstwedder Boys nu op de negende plaats, een plek die aan het einde van het seizoen voldoende is om in deze klasse te blijven.

De thuiswedstrijd eindigde in een spectaculaire 4 – 3 overwinning voor Onstwedder Boys. Bij Onstwedder Boys zit Harm Visser weer bij de selectie. Hij begint op de bank. Loppersum is de laatste weken wat weggezakt en maakt geen kans meer op het kampioenschap.

Beide ploegen zijn deze middag gelijkwaardig aan elkaar. Weinig goed voetbal, maar wel veel strijd. De eerste kans van de wedstrijd is voor Bert Jan Wilzing op aangeven van Jarno Sterenborg. De inzet van Wilzing gaat net naast het doel van Loppersum. Door fouten bij de Boys krijgt Loppersum vervolgens tot drie keer toe de kans om de score te openen, maar tot opluchting van de bezoekers blijft het 0 – 0. Na een half uur spelen krijgt Bert Jan Wilzing geel vanwege gevaarlijk spel en even later gaat ook Nick Wagenaar op de bon na een stevige overtreding. Vlak voor rust komt Onstwedder Boys op voorsprong via Jarno Sterenborg die uit een klutssituatie weet te scoren. 0 – 1 is ook de ruststand.

Loppersum komt in de tweede helft goed uit de startblokken en na een kwartier spelen komt de thuisclub terecht op 1 – 1, na een fraaie aanval over de linkerkant. Het is Max Makken die de gelijkmaker op het bord brengt. Daarna zijn er aan beide kanten mogelijkheden om te scoren. Sem Nieuwenhuis krijgt de grootste kans na doorkoppen van Anne Wilzing. Keeper Marvin Hoeksema van Loppersum redt echter fraai en weet de thuisclub voor een achterstand te behoeden. Na goed werk van de ingevallen Lars Bekker krijgt Onstwedder Boys een vrije trap. Vanaf een meter of twintig schiet Sem Nieuwenhuis, de laatste weken een specialist in het nemen van vrije trappen, de bal over de muur in de rechterhoek: 1 – 2. In de slotfase moet Luc Nieuwenhuis het veld met een knieblessure verlaten en wordt vervangen door Michel Beikes. Met nog een paar minuten te spelen zet Loppersum druk en weet het in de laatste minuut nog de gelijkmaker te produceren, door een doelpunt van Tim Maneschijn. De laatste mogelijkheid is voor Anne Wilzing die vanaf de rand van de 16-meter op het doel schiet, maar het is opnieuw keeper Hoeksema die redding brengt. Zo eindigt het duel in 2 – 2, een terechte afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

Op zaterdag 4 mei speelt Onstwedder Boys thuis tegen The Knickerbockers. Op Sportpark De Boskamp wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Gerben Meems, Luc Nieuwenhuis (Michel Beikes), Sem Nieuwenhuis, Rutgert Tipker (Harm Visser), Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing (Lars Bekker) en Jarno Sterenborg.

Gele kaarten: Bert Jan Wilzing en Nick Wagenaar.
Scheidsrechter: Dhr. R. Vonk (Groningen)