Ruime overwinning Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in Groningen. Tegen hekkensluiter Mamio werd eenvoudig met 5 – 1 gewonnen. Na een kwartier spelen stond het al 3 – 0 voor Onstwedder Boys. Door dit resultaat is er nog een kans om de nacompetitie te ontlopen. Momenteel staat de ploeg van trainer Harold Molanus op de tiende plaats in de competitie. Het was de tweede uitoverwinning voor de Boys dit seizoen en de eerste keer op kunstgras.

De thuiswedstrijd tegen Mamio was in oktober geëindigd in een 11 – 0 overwinning voor Onstwedder Boys. Mamio staat onderaan in de competitie met slechts negen punten en kan degradatie niet meer ontlopen. De voertaal bij Mamio is Engels, want de spelers komen overal vandaan (o.a. uit Suriname, Duitsland, Japan, Oekraïne en Turkije) Bij Onstwedder Boys ontbreekt nog steeds Harm Visser. Bert Jan Wilzing is na een schorsing terug en start in de spits.

Voor slechts 50 toeschouwers, waarvan het merendeel Onstwedders, fluit scheidsrechter Spiegelaar om half drie voor de aftrap. Het is Mamio dat in de tweede minuut al gevaarlijk wordt. Een snelle counter brengt Angelo Florencia in stelling, maar tot opluchting van de Boys schiet hij de bal voorlangs. In de vijfde minuut komen de gasten op voorsprong. Sem Nieuwenhuis schiet een vrije trap  vanaf de rand van het strafschopgebied in één keer raak: 0 – 1. Daarna gaat het snel, want één minuut later schiet Sem Nieuwenhuis eerst tegen de paal, waarna Rutgert Tipker in de rebound eenvoudig de 0 – 2 kan maken. Vervolgens wordt het bijna 0 – 3 als een voorzet van Jarno Sterenborg door de keeper van Mamio wordt losgelaten, maar Bert Jan Wilzing vervolgens niet weet te profiteren. Binnen het kwartier wordt het toch 0 – 3 als Jarno Sterenborg in het strafschopgebied van de Groningers kan aanleggen en de bal hard in de kruising schiet. Er zijn nog meer mogelijkheden voor de ploeg uit Onstwedde om de score op te voeren. Rutgert Tipker schiet naast en Marcel Paans kopt uit een corner de bal over het doel van Mamio. De thuisclub wordt nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft. Alleen een vrije trap van Andrey Topchevsky levert een mogelijkheid op, maar zijn schot van ruim twintig meter gaat net over het doel van Rein Koudstaal. In de slotfase van de eerste helft wordt het 0 – 4 als Luc Nieuwenhuis met een fraaie steekpass Anne Wilzing bereikt, die de keeper van Mamio van dichtbij het nakijken geeft.

In de tweede helft neemt Onstwedder Boys wat gas terug en komt Lars Bekker in het veld voor de licht geblesseerde Bert Jan Wilzing. Ook bij Mamio wordt gewisseld en de thuisclub begint zo wat aanvallender aan de tweede helft. Dit resulteert na een kwartier spelen in een doelpunt van Angelo Florencia, waardoor de stand 1 – 4 wordt. Daarna wordt het af en toe toch wat benauwd voor het doel van Onstwedder Boys. Rein Koudstaal moet een paar keer optreden, terwijl Vlad Valvara namens Mamio de bal tegen de lat schiet. Bij een aanval over de linkerkant van Onstwedder Boys komt Anne Wilzing in balbezit. Hij passeert zijn tegenstander en geeft de bal voor het doel, waar bij de eerste paal Sem Nieuwenhuis de bal tegen de lat schiet. Een kwartier voor tijd zet Sem Nieuwenhuis goed door en via Anne Wilzing komt de bal voor de voeten van Jarno Sterenborg die het vijfde doelpunt maakt namens de Boys. In de slotfase kopt Marcel Paans de bal uit een corner tegen de lat en komen jeugdspelers Robin Smit en Roan Stubbe nog in het veld. Gescoord wordt er niet meer en zo eindigt de sportieve wedstrijd in 1 – 5.

Komende zaterdag staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Loppersum, dat vandaag met 1 – 0 verloor van Aduard 2000. De wedstrijd begint om14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans (Robin Smit), Gerben Meems, Luc Nieuwenhuis, Sem Nieuwenhuis, Rutgert Tipker,  Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing (Lars Bekker) en Jarno Sterenborg (Roan Stubbe).