Onstwedder Boys wint in Harkstede

Maandagmiddag heeft Onstwedder Boys de inhaalwedstrijd tegen Harkstede eenvoudig gewonnen. In Harkstede werd het 6 – 0 voor de Boys, die bij rust al met 3 – 0 voor stonden.

De wind speelde een belangrijke rol tijdens de wedstrijd, waardoor goed voetbal niet mogelijk was. In de eerste helft hebben de Boys de wind in de rug en van begin af aan wordt de tegenstander onder druk gezet. Dit resulteert in de twaalfde minuut in een 1 – 0 voorsprong. Gerben Meems schiet de bal via de keeper van Harkstede binnen. Na twintig minuten spelen wordt het 2 – 0. Een voorzet van Gerben Meems wordt door Gerko Scheper fraai in het doel gekopt. Vlak voor rust maakt Peter Orsel uit een onoverzichtelijke situatie het derde doelpunt.

Als Peter Orsel tien minuten na rust het vierde doelpunt maakt is de wedstrijd beslist. Harkstede speelt agressief hetgeen Brian Mekenkamp zijn tweede gele kaart oplevert, waardoor Harkstede met tien man verder moet. Peter Orsel scoort zijn derde doelpunt deze middag en de 5 – 0 voor de Boys en in de slotfase weet Taco Koudstaal rechtstreeks uit een vrije trap ook nog het zesde doelpunt te maken.

Door dit resultaat blijft de ploeg van Fokke de Jonge op de achtste plaats staan met nu dertig punten. Komende zaterdag 2 april staat de uitwedstrijd tegen de nummer 2, VVK uit Groningen, op het programma. De aftrap is om 14.30 uur.