Onstwedder Boys wint uit van VVK

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan. In Groningen werd met 1 -4 gewonnen van het op de tweede plaats staande VVK. Bij rust was het nog 1 – 1. Gerko Scheper scoorde drie van de vier Onstwedder doelpunten.

VVK komt na een klein half uur spelen nog wel op voorsprong. Thomas Koekkoek reageert na een vrije trap attent bij de tweede paal en maakt de 1 – 0 voor VVK. Voor rust komen de Boys op gelijke hoogte. Een voorzet van Peter Orsel wordt door Gerko Scheper in het doel gekopt: 1 – 1.

Na een kwartier spelen in de tweede helft reageert Peter Orsel alert op een pass van Gerwin de Wijk. Orsel schiet vervolgens de bal beheerst binnen: 1 – 2. VVK dringt daarna wel aan, maar krijgt geen grote kansen. Tien minuten voor tijd zet Rutgert Tipker voor en weet zo Gerko Scheper te bereiken. Scheper speelt zijn tegenstander uit en laat de keeper van VVK kansloos: 1 – 3. In de slotfase maakt Scheper ook het vierde doelpunt. Hij kopt een voorzet van Rutgert Tipker tegen de touwen. Eindstand 1 – 4.

Door dit resultaat staan de Boys nu op de zevende plek in de poule en bovenaan in de derde periode. Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen Niekerk. De wedstrijd begint om 14.30 uur.