Onstwedder Boys wint tweede periode

Door een 2 – 0 overwinning op Nieuw Balinge is Onstwedder Boys zaterdagmiddag winnaar geworden van de tweede periode. Hierdoor kan de ploeg automatisch deelnemen aan de nacompetitie en daarmee een poging te doen om te promoveren naar de derde klasse.

Het was een matige wedstrijd op Sportpark De Boskamp. Vooraf werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Elze Hidding, die onlangs vrij plotseling is overleden. Elze Hidding was een echte clubman en erelid van Onstwedder Boys. In het eerste half uur gebeurt er nauwelijks iets voor beide doelen. Na een half uur spelen geeft Harm Visser voor, maar kan Gerko Scheper voor het doel de bal net niet raken. Even later valt Visser uit met een kuitbeenblessure en wordt vervangen door Ties Bruining. Kort daarna komen de Boys op voorsprong. Gerko Scheper gaat op links goed door en geeft de bal voor, waarna Rutgert Tipker bij de tweede paal eenvoudig binnen kan tikken: 1 – 0. Even later kan Onstwedder Boys opnieuw juichen. Een vrije trap van Sven Jaegers wordt door Gerko Scheper in één keer op het doel geschoten, onhoudbaar voor keeper Rick Kalsbeek: 2 – 0. Bij Onstwedder Boys moet ook Anne Wilzing geblesseerd het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Jarno Sterenborg. Kort voor rust krijgt Nieuw Balinge een mogelijkheid. De stiftbal van Damian Kroezen wordt echter goed gepakt door Rein Koudstaal.

Na de rust valt er meer te beleven op het veld. Eerst geeft Ties Bruining een prima pass naar Gerko Scheper die net naast schiet. Aan de andere kant wordt een schot van Dennis Tump goed gepakt door Rein Koudstaal. Na een kwartier spelen kan Rutgert Tipker alleen doorgaan. Zijn inzet wordt door keeper Kalsbeek buiten het strafschopgebied met de hand gekeerd. Scheidsrechter Brondijk geeft de keeper rood en een vrije trap aan Onstwedder Boys. Gerjan Koekoek neem als veldspeler plaats in het doel van Nieuw Balinge. De vrije trap levert niets op. 

Een gemakkelijk gegeven strafschop aan Nieuw Balinge geeft de ploeg uit Drenthe kort daarna de kans om dichterbij te komen. Erwin Smale neemt de strafschop die door Rein Koudstaal wordt gestopt. Zo blijft het 2 – 0. Daarna zijn er volop kansen voor Onstwedder Boys om de wedstrijd definitief te beslissen. Gerben Meems schiet net naast uit een voorzet van Tipker, Ties Bruining schiet de bal tegen de lat en Sem Nieuwenhuis die alleen op de keeper af kan gaan, vindt Gerjan Koekoek op zijn weg. In de slotfase moet ook Gerbrand Spaans het veld met een schouderblessure verlaten. Nieuw Balinge krijgt via Richard van den Bosse nog een laatste kans, maar Koudstaal brengt opnieuw redding.

Onstwedder Boys staat nog steeds op de derde plek, met vier punten achterstand op Vitesse’63 en met één wedstrijd minder gespeeld. Komende zaterdag spelen de Boys opnieuw thuis. Tegenstander is SC Angelslo uit Emmen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Koudstaal, Spaans, Huiges, Jaegers, Sem Nieuwenhuis, De Wijk, Visser (Bruining), Scheper, Tipker, Wilzing (Sterenborg) en Meems (Luc Nieuwenhuis).
Scheidsrechter: M. Brondijk (Hoogezand)
Toeschouwers: 200