Onstwedder Boys wint van Lycurgus

De thuiswedstrijd tegen Lycurgus leverde voor Onstwedder Boys eindelijk weer een overwinning op. Tegen de ploeg uit Groningen werd met 2 – 0 gewonnen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Door dit resultaat is de ploeg van trainer Harold Molanus weer een plaats gestegen op de ranglijst. De Boys passeerden HFC’15 en staan nu weer tiende met 23 punten uit 18 wedstrijden.

Bij Onstwedder Boys ontbrak Harm Visser deze middag wegens een knieblessure. De uitwedstrijd eindigde in een 2 – 2 gelijkspel. Om aan het eind van het seizoen nacompetitie te ontlopen wordt het tijd voor de thuisclub om weer eens een overwinning te behalen. Na de winterstop lukte dat alleen tegen Groen Geel.

Sven Jaegers aan de bal. © Freek Moorlag

Meestal gaat in de wedstrijdverslagen over de doelpunten makers. Dit keer wil ik toch het centrale verdedigingsduo van Onstwedder Boys noemen. Sven Jaegers en Marcel Paans spelen deze middag beide een uitstekende wedstrijd. Paans wint vrijwel alle duels in de lucht en Jaegers is iedere keer op tijd om een gevaarlijke aanval van de bezoekers onschadelijk te maken. Ook de scheidsrechter deze middag, dhr. Atema uit Oldehove, laat een prima indruk achter. Hij volgt alles op korte afstand en er valt nauwelijks iets aan te merken op zijn beslissingen.

Na een wat stroef begin komt de wedstrijd na een kwartier tot leven. Eerst is er een korte terugspeelbal op Rein Koudstaal, waarbij de keeper van de Boys nog net op tijd oplet en de bal kan wegwerken. Een fraaie actie van Jarno Sterenborg zorgt voor het eerste gevaar voor het duel van Lycurgus. Zijn schot kom in de handen van keeper Robert Brak terecht. Lycurgus sticht gevaar via schoten van Rutger van der Laan en Steven Zwarts, maar Rein Koudstaal weet zijn doel schoon te houden. Dylan van der Spoel krijgt kort daarop een gele kaart na een overtreding op Sven Jaegers. Bij Onstwedder Boys komt het meeste gevaar vanaf de rechterkant. Na ruim twintig minuten spelen wordt een voorzet va Jarno Sterenborg door iedereen gemist en gaat zo voorlangs. In de slotfase van de eerste helft neemt Anne Wilzing een voorzet in één keer op de schoen, maar het schot gaat ver naast. Lycurgus wordt nog een keer gevaarlijk via Rutger van der Laan, maar zijn schot gaat via Marcel Paans net over het doel van Onstwedder Boys. Zo wordt met een 0 – 0 tussenstand de rust bereikt.

Sem Nieuwenhuis, de maker van de 1-0. © Freek Moorlag

In de tweede helft golft het spel heen en weer. Lycurgus dat bovenin meedraait in de competitie wil ook op De Boskamp een goed resultaat  behalen. Na vijf minuten spelen in de tweede helft krijgt Rindert Ykema een goede mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te schieten. Zijn schot gaat echter via de paal naast en zo komt Onstwedder Boys goed weg. Aan de andere kant is er een mogelijkheid voor Jarno Sterenborg om de score te openen. Hij omspeelt zijn tegenstander, maar ziet zijn inzet via keeper Robert Brak naast gaan. Even later komt Onstwedder Boys wel op voorsprong. Een vrije trap wordt door Sem Nieuwenhuis vanaf een meter of twintig langs de muur geschoten. Keeper Brak ziet machteloos toe hoe de bal in de korte hoek verdwijnt: 1 – 0 voor de thuisclub. De ploeg uit Groningen verhoogt het tempo en dringt aan. De ingevallen Frank van der Veen is dichtbij de gelijkmaker, maar Rein Koudstaal kan net redding brengen. Ook reageert de keeper van Onstwedder Boys goed op een inzet van Frank van der Veen na een snelle aanval van Lycurgus. Een kwartier voor tijd komt Onstwedder Boys op 2 – 0. Bert Jan Wilzing verovert aan de linkerkant de bal en zet de bal voor, waarna Jarno Sterenborg met een halve omhaal opnieuw keeper Robert Brak kansloos laat. Ivar van Apeldoorn krijgt geel van scheidsrechter Atema wegens commentaar op de leiding. Hij is van mening dat er een overtreding was gemaakt door Bert Jan Wilzing. Lycurgus krijgt in de slotfase nog een grote kans als uit een corner Wessel Kazemier van dichtbij naast het doel kopt. Bert Jan Wilzing krijgt na een opstootje met de keeper van Lycurgus nog een gele kaart en na vijf minuten extra tijd fluit scheidsrechter Atema af.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen koploper Helpman op het programma. Op de Esserberg wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Gerben Meems, Luc Nieuwenhuis, Sem Nieuwenhuis, Rutgert Tipker, Anne Wilzing (Lars Bekker), Bert Jan Wilzing (Robin Smit) en Jarno Sterenborg.

Gele kaart: Bert Jan Wilzing
Scheidsrechter: Dhr. F. Atema (Oldehove)