Van de bestuurstafel

Beste voetbalvrienden,

Afgelopen dinsdag 31 januari, hebben we onze eerste bestuursvergadering van het nieuwe jaar gehouden. Ondanks het feit dat de competitie nog maar “koud” weer op gang is gekomen zijn er altijd ontzettend veel zaken te regelen en onderwerpen waar energie op gezet moet worden. Met het leeuwendeel zal ik jullie als lezer niet belasten. Een paar onderwerpen wil ik aanroeren.

Vrouwensenioren                                                                                                                                                                      Elders op deze site heb ik een artikeltje geschreven waarin ik vrouwen/meiden oproep zich aan te melden voor een dames senioren elftal. Als bestuur hebben we een constante wens dat we damesvoetbal bij de Onstwedder Boys weer in de benen krijgen. Daarom hebben we afgesproken dat we met een klein clubje de koppen bij elkaar gaan steken om te kijken hoe we meiden kunnen enthousiasmeren om de voetbalsport actief te gaan bedrijven. Goede ideeën en tips zijn van harte welkom.

Bier                                                                                                                                                                   Het mag zo langzamerhand als bekend worden beschouwd dat de club per 1 juni a.s. overstapt van “Wieninger Bieren” naar een ander merk. Zo mogelijk Amstel. Voor een flinke groep wordt dat als een overwinning gevierd. Voor het bestuur en metname de penningmeester levert het de nodige hoofdbrekens op. Want plat gezegd : “dit gaat geld kosten” . Daarnaast kost het de nodige vrijwilligersuren. Zo liggen de eerste gesprekken met een bier leverancier al weer achter ons. We doen ons best het financiële gat zoveel mogelijk dichten. Helemaal zal dat niet lukken omdat de leverancier van Wieninger ons fors sponsorde.      En dat betekent dat een biertje m.i.v de zomer iets meer gaat kosten. Of een ander merk dan ook zoveel lekkerder smaakt ………………….?

Verklaring Omtrent Gedrag                                                                                                                          Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een bepaald persoon in het verleden, geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Er zijn steeds meer clubs die een dergelijke verklaring vragen van vooral functionarissen die met jeugdigen werken. Ook Onstwedder Boys zal zich inzetten om zoveel mogelijk van de zo genaamde “VOG’s” binnen te krijgen van jeugdleiders en trainers.

Annuleringen en verschuivingen wedstrijden                                                                                               In toenemende mate heeft onze wedstrijdsecretaris Bert Hartsuiker te maken met wedstrijden die niet door gaan of opnieuw moeten worden ingeroosterd. Voor zover dat het gevolg is van weersomstandigheden is dat geen probleem. Dat noemen we overmacht. Hetzelfde geldt voor blessures. De laatste twee jaar lijkt het wel of onze club door een tsunami van blessureleed wordt geteisterd. Maar het moet gezegd…… vaak hebben we ook de indruk dat sommigen wel heel gemakkelijk afmelden. Als team niet op komen dagen kost punten en boetes en leidt tot frustratie bij degenen die graag willen ballen. Verschuiven van wedstrijden kost de wedstrijdsecretaris veel tijd en moeite. Om tureluurs van te worden. Daarom een oproep vanuit de bestuurs- kamer : “Speel als het enigszins mogelijk is !! “. Oma is de hele dag jarig en van winderigheid hebben we op “de Boskamp” geen last.

Sponsoring                                                                                                                                                            Een doorlopend item. De supportersvereniging haalt met regelmaat nieuwe bord sponsoren binnen. Menig bezoekende partij, scheidsrechter of KNVB bobo verwonderd zich over het aantal borden dat bij “de Boys” hangt. De laatste maanden zijn daar weer een aantal bijgekomen zoals die van Gasterij Smeerling, HVK Installatietechniek Stadskanaal en Dakgootpreventie Huiting Holte-Onstwedde.                 Het laatste sponsor nieuws is dat Prenger&Hoekman fysiotherapie een massagetafel gaat schenken en Aannemersbedrijf Wubs balsponsor is geworden. orden. De naam van CO-sponsor COOP Jan Schut prijkt inmiddels op het welkomstbord bij de scheidsrechters ruimte nadat hij eerder het eerste elftal in nieuwe trainingspakken stak.                                                                                                                                                   Kledinglijn                                                                                                                                                       Naast de nog lopende contracten met Dakdekbedrijf van Dijk en Arjen Borgers tweewielers, zijn voor alle teams sponsoren gevonden voor nieuwe tenues. Het aangaan van contracten, het maken van prints en de levering kost soms veel tijd. We vragen daarvoor geduld en begrip. Aan de schare shirt sponsoren is toegevoegd Bautechniker Gunther Terfehr uit Rhede, Electrotechnisch Buro R.P. Dijkman, Van der Velde transport Nwe Pekela, Grondverzet Van der Wal Blijham en SPARTA Nederland/Arjen Borgers Tweewielers.  De shirts voor het kantine personeel zijn binnen en worden binnenkort gedragen.

Update kantine en onderhoud gebouwen                                                                                                         De nieuwe gordijnen zijn inmiddels geleverd door Naai Atelier Anneke. Het schilderwerk door SW Schilders- wacht Winschoten wordt binnen afzienbare tijd afgerond. De rest van het werk zal rond “NL Doet dag” een aanvang nemen.

Tot zover een impressie.

HOUDT IN U KOOPGEDRAG REKENING MET ONZE SPONSOREN. ZE ZIJN HET WAARD !!!!!                Bij elke levering van waar, materiaal of dienst aan de v.v. Onstwedder Boys zit wel een stuk sponsoring

 

Luuk Bruggers

voorzitter