Onstwedder Boys 2 begint 2017 uitstekend

Door David Bots – Het tweede elftal van Onstwedder Boys begon het jaar 2017 met een verre uitwedstrijd in en tegen Elim. De thuiswedstrijd werd met een schamele 1-0 gewonnen tegen een defensieve ploeg. De intenties van het thuisteam waren vandaag echter ‘aanvallender’.

Nadat de wedstrijd het vorige kalenderjaar werd afgelast, begon de kelderkraker van de derde klasse F. Ondanks het vroege tijdstip begon de dag hartelijk. Het was uitstekend voetbalweer, de ontvangst bij Elim was hartelijk.

De eerste helft begon direct al met een overwinning nadat aanvoerder Kramer, die weer als aanvallende middenvelder mocht beginnen, de toss had gewonnen. Beide partijen begonnen aanvallend aan de wedstrijd, echter kon alleen Onstwedde gevaarlijk worden. Via aanvallen vanuit het middenveld en over de flanken werd de verdediging van Elim weggespeeld, maar kreeg het steeds hulp van de assistent arbiter. In de twaalfde minuut scoorde Onstwedde dan toch uit een voorzet van Kramer, het doelpunt kwam op naam van Veldhuis. Een tiental minuten later scoorde Veldhuis zijn tweede van de dag, dit keer op voorgeven van Berjan Scheper. Intussen kon Elim niet gevaarlijk worden en begonnen de irritaties al vrij snel op te lopen. Scheper was het eerste fysieke slachtoffer waarna even later Kramer nog verbaal werd aangevallen. Echter begon het meest curieuze vijf minuten voor het eind van de eerste helft, nadat de grensrechter een doelpunt zwaar ten onrechte afkeurde voor buitenspel. De gemoederen liepen daarna dermate hoog op, dat de scheidsrechter uit Koekange affloot.

Het was niet helemaal duidelijk wat nu de tussenstand was. Daarom ook eervolle vermelding voor de goal van Kruiter met de daarbij behorende assist van Kramer.

In de tweede helft sloeg Onstwedde meteen toe via opnieuw Veldhuis. De spits die de gehele wedstrijd kans na kans kreeg, onderschepte een verkeerde terugspeelpass. Na dit doelpunt kwam pas echt het hoogtepunt van de wedstrijd. Verdediger Sion Bleker begon met een actie door het middenveld en de verdediging van Elim. Een actie die zelfs spelers als Messi, Maradona en Beugelsdijk te boven gaat. De verdediger ging als een warme mes door de boter. Bleker had alleen nog 40 meter voor zich en de keeper. Alleen besloot hij om niet door te lopen naar de goal, maar direct te schieten. Plichtsgetrouw draaide hij zich daarna weer om, om terug te keren naar de verdediging van Onstwedde, maar de rest van de ploeg keek met verbazing naar de keuze van Bleker die zeeën van ruimte had.
Daarom werd het scoren maar weer overgelaten aan de specialisten. De Vries, Veldhuis en Wilzing scoorden nog. Daarnaast scoorde Elim nog vanuit een strafschop, nadat laatste man Streuding een man van Elim onderuit trok.
Toen de stand uiteindelijk op 2-6 kwam, moest de scheidsrechter opnieuw eerder affluiten vanwege de opgelopen gemoedstoestand. Nadat aanvaller Wilzing na een van zijn trucjes werd nagetrapt, vond de scheidsrechter het wel genoeg geweest.

Deze overwinning is de tweede op rij na de winst op SJS in december vorig jaar. Aankomende zaterdag (als het weer meewerkt) is de uitwedstrijd naar Emmen tegen DZOH. Het zal een zware dobber worden, maar de Boys hebben weer laten zien dat ze over voldoende kwaliteit beschikken.

W. Spaans, G. Kruiter, S. Bleker, A. Streuding, H. Scholtens (M. Schurink), M. Bruggers, R. Wakker (W. Prins), F. Kramer, B. Scheper, G. Veldhuis (B. Wilzing), J. de Vries