Zwaarbevochten gelijkspel voor de Boys

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp één punt overgehouden aan het duel tegen WVV. Diep in de extra tijd scoorde Nick Wagenaar de gelijkmaker, waardoor het gat met de ploeg uit Winschoten negen punten is gebleven. Onstwedder Boys staat nog steeds tiende en WVV staat op de dertiende plaats.

De Boys hadden de wedstrijd in Winschoten met 2 – 1 gewonnen. Bij WVV is Menno Hilverts (oud trainer van  Onstwedder Boys) voor de Kerst aangesteld als trainer/coach. Bij WVV staan zowel Niels Hilverts (zoon van Menno) als Rik Molanus (zoon van Onstwedder Boys trainer Harold Molanus) in de basis. Bij Onstwedder Boys ontbreken Marcel Paans en Rutgert Tipker. Hierdoor staat opnieuw Gerwin de Wijk in de basis.

Na de kille en regenachtige maanden januari en februari schijnt zowaar op deze eerste zaterdag in maart de zon en is het aangenaam vertoeven op De Boskamp. De gasten komen het best uit de startblokken. Marco Kant krijgt na vijf minuten spelen de eerste mogelijkheid, maar vindt doelman Rein Koudstaal op zijn pad. In de twaalfde minuut is het wel raak voor de ploeg uit Winschoten. Spits Mathijs Mollema wordt diep gestuurd en maakt oog in oog met Rein Koudstaal geen fout: 0 – 1. Daarna wordt Onstwedder Boys wat sterker. Een aanval over links brengt Anne Wilzing in stelling. Wilzing geeft de bal voor, waarna Sem Nieuwenhuis de bal naast schiet. Kort daarop komt een vrije trap via Bert Jan Wilzing voor de voeten van Anne Wilzing, die vanaf de rand van het strafschopgebied hard uithaalt: 1 – 1. Keeper Sven Schuur heeft het nakijken. In de eerste helft golft het spel heen en weer. Er worden aan beide kanten de nodige fouten gemaakt, maar ook zijn er voor beide doelen mogelijkheden om tot scoren te komen. Na een half uur spelen is het opnieuw Marco Kant die uit een vrije trap voor Rein Koudstaal opduikt, maar opnieuw brengt de sluitpost van Onstwedder Boys redding. In de slotfase sticht de thuisclub nog twee keer gevaar via Bert Jan Wilzing en Sem Nieuwenhuis, maar het blijft 1 – 1 bij rust.

In de tweede helft gebeurt lange tijd niets voor beide doelen. Beide ploegen zijn aanvallend onmachtig en zo lijkt het duel op een gelijkspel af te stevenen. Tien minuten voor tijd profiteert Rik Molanus van een misverstand in de verdediging van Onstwedder Boys en schiet de bal vanaf rechts in de verre hoek binnen. Rein Koudstaal is kansloos op de inzet van Molanus: 1 – 2. Het lukt Onstwedder Boys pas in de extra tijd om druk te zetten op WVV en het krijgt dan ook kansen op de gelijkmaker. Een voorzet van Sem Nieuwenhuis wordt door Bert Jan Wilzing net naast getikt en kort daarop is het Nieuwenhuis zelf die op het doel schiet van WVV. Sven Schuur weet deze keer nog redding te brengen. Na zes minuten spelen in de extra tijd wordt een afgeslagen corner opnieuw ingebracht en is het verdediger Nick Wagenaar die helemaal vrijstaand de gelijkmaker binnen kan koppen: 2 – 2. Even later fluit scheidsrechter Wieringa af. Het is nog even onvriendelijk en vooral bij WVV zijn de frustraties groot over de late gelijkmaker die moest worden geïncasseerd.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd in Hoogkerk tegen HFC ’15. De thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Hoogkerk, die op plaats twaalf staat, ging met 2 – 1 verloren. De wedstrijd beging om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Gerben Meems, Luc Nieuwenhuis (Michel Beikes) Sem Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk (Robin Smit), Harm Visser, Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing en Jarno Sterenborg.

Gele kaarten: Marc Drenth (WVV) en Bert Jan Wilzing (Onstwedder Boys).
Scheidsrechter: Dhr. E. Wierenga (Klazienaveen)